Reviews

“Zaterdag 13/5 2017 de epoxy masterclass bij Bart van der Bom gevolgd.
Een geweldige nieuwe ervaring voor mij.
Eerst was er een gedegen uitleg door Bart , daarna een demonstratie van diverse technieken en de mogelijke toepassingen van epoxy .
Daarna gingen we aan de slag, met verrassend mooie resultaten. Voldoende ruimte om vragen te stellen.
Bart gaf tijdens de les goede feedback en handige tips.
Voor mij persoonlijk een reden om hier thuis mee aan de slag te gaan en zo nodig weer een workshop bij hem te volgen.
Een echte aanrader!”
Ria Helmink  ( Zwijndrecht )  mei 2017

“Bedankt voor de leuke en informatieve cursus.
Het was bijzonder om met de goede informatie over het product en werkwijze het creatieve proces in te gaan en de diversiteit  van resultaten te zien.”
André Rongen  (Hendrik Ido Ambacht)  mei 2017

“Ik ben verrast door de cursus masterclass epoxy.
Geweldig om dit gedaan te hebben.
Met de volledige concentratie en zonder afleiding mijn werkstuk gemaakt.
Je hebt het goed uitgelegd en ons op zaken attent gemaakt welke belangrijk zijn om met dit materiaal te werken.
“Ik ben verkocht”
Dank je wel voor deze geweldige ochtend!”
Adriana Kamerbeek (Soest)  mei 2017

“De epoxy masterclass bij Bart  was gezellig en leuk.
Bart is een uitstekende “master” die alles zorgvuldig voorbereidt en duidelijk uitlegt.|
Het smaakt naar meer…”
Nelleke Anbeek (Bunnik)  april 2017

“Het was iets heel nieuws voor me.
De lampjes zien er leuk uit, lekker doorschijnend.
Ze staan vast leuk in mijn huis.
Ik heb het naar mijn  zin gehad.
Hartelijk bedankt.”
Ali Koenen ( Zwijndrecht )  april 2017

“Ik vond de cursus van afgelopen zaterdag heel leuk en heb er veel van geleerd en het is weer een stimulus nieuwe paden in te gaan.”
Rob Sleutelberg ( Uitgeest ) april 2017

“Ik heb genoten van de workshop masterclass expoxy gieten!
Het was een zeer gezellige en ontspannen zaterdagmorgen, fijne en goede uitleg ook, dankjewel!
Heel verrassend vond ik hoe het epoxymengsel  zich gedraagt na het uitgieten op het paneel.
Voor mij best spannend (weinig controle;)), maar heel leuk om te ervaren!
Met een fraai resultaat!
Lijkt mij leuk om nog eens een keer deel te nemen aan de workshop.”
Jacqueline de Vos  ( Strijen )  maart 2017

“Dank je wel voor het toesturen van het epoxy gietsel.
Ik kan nu al het geleerde uit je inspirerende masterclass in mijn eigen werk gaan toepassen.
Super bedankt ook voor het geven van allemaal extra informatie.”
Sylvia Essenberg ( Zoetermeer )  februari 2017

“Wat een geweldige masterclass epoxy op 11 februari 2017 !
Bart, je doet het zó goed.
Van de goede voorbereiding, via de hartelijke ontvangst, het delen van jouw kennis, geduld en aandacht voor alle deelnemers tot en met de “nazorg”.
En dan was het ook nog eens heel leuk om te doen.
Blij met het resultaat.”
Hanneke Kemp, George Leroy ( Den Haag ) en Ingrid Leroy ( Zoetermeer )    februari 2017

“Nog super bedankt voor de enorm inspirerende epoxy masterclass afgelopen zaterdag.
Het was bijzonder en ik heb een super leerzame ochtend meegemaakt onder jouw enthousiaste leiding.”
Wil Dijkstra  ( Den Haag )  februari 2017

“De workshop vond ik leerrijk en ik heb een paar goede ideetjes opgestoken.
Ik denk dat ik hoofdzakelijk zal werken met epoxy als “dekkende laag” op mijn schilderwerken maar evengoed kan ik n deel “in” het werk proberen te zetten.
Ik zal t bij gelegenheid eens uittesten.
Veel succes nog met je komende workshops en misschien tot een volgende !
Rita Boon  ( Kapelle op den Bos, België )  februari 2017

“Wat een verrassende workshop.
Thuis al wat plannen gemaakt, maar je kunt beter al veel ideeën loslaten.
Laat je maar verrassen door het te laten gebeuren.
De resultaten zijn geweldig.
Bart geeft prima  uitleg.
Een uitleg waar je mee verder kunt, bedankt hiervoor.”
Paula van Nieuwburg  ( Tilburg )   januari 2017

“Zojuist een super leuke en zeer leerzame workshop gehad van Bart van der Bom in Zwijndrecht!!
Leren om met epoxy iets moois te creëren.
Leuke groep en mooie resultaten.”
Judith van der Zwet  ( Roelofarendsveen )  januari 2017

“De masterclass epoxy is echt een aanrader.
Ik vind dat Bart het heel duidelijk uitlegt en de tijd neemt voor vragen, opmerkingen en aanvullingen.
Hij deelt graag zijn techniek en is heel positief naar iedereen, zodat je je op je gemak voelt en lekker los durft te gaan.
Ik ga zeker nog een keer want het smaakt naar meer.
Intussen heb ik zoveel inspiratie dat ik  niet kan wachten.
Dus, tot de 11e februari 2017.”
Noortje Pieters   ( Den Haag )   januari 2017

“Het was een bijzondere ochtend vandaag, een leuke kennismaking met epoxy gieten.
Ik moet nog wel ontdekken of dit iets voor me is.
Hartelijk bedankt ook voor de fijne en prettige manier hoe je  ons tegemoet bent gekomen.”
Leen van Rijswijk  ( Zwijndrecht )   januari 2017

“Ik vond het een geweldige ochtend.
Geen spijt dat ik zo ver moest rijden!!!!
Zou het zo weer doen.
Bedankt!”
Anja Dekkers  ( Beek en Donk )  november 2016

“Enorm bedankt voor de erg leuke workshop.
Een aanwinst in de wereld van werken met materialen voor hobbyisten.
We hebben erg veel geleerd en een leuk object gemaakt.”
Thea de Moor en Gerard Wouters  ( Heemstede )   november 2016

“Zaterdag 5 november  de workshop epoxy bijgewoond.
Bij binnenkomst voel je je onmiddellijk welkom door de koffie/thee en prettige bejegening.
Vervolgens geeft Bart een duidelijke praktische uitleg over de eigenschappen en mogelijkheden van epoxy.
Door de ruimte voor vragen en reacties is het geheel prettig interactief en informatief.
Bart weet veel, door zijn eigen ervaring, over de mogelijkheden van werken met epoxy en dat werkt stimulerend.
Daarna ging ieder vanuit zijn eigen leerdoel aan de slag.
Ook die verschillende leerdoelen werken inspirerend.
Kortom een leerzame workshop die een goede basis geeft om te werken met epoxy: een aanrader!”
Yan de Rooy  ( Den Haag )   november 2016

“Het was van morgen erg mooi en leerzaam om met epoxy te werken, ‘n hele openbaring.”
Paul Kogelman   ( Hattem )  november 2016

“Wij vonden het allebei leerzaam en erg leuk om op deze manier kennis te maken met epoxy.”
Wilma Poot en Robert Wisseloo  ( Woerden )  oktober 2016

“Het was een inspirerende en leerzame dag geweest.
Daarvoor wil ik je bedanken.
Yusuf Akkaya   ( Arnhem )  oktober 2016

“Het was een geslaagde workshop.
Op al m’n vragen het juiste antwoord dus ik ben zeer tevreden.”
Wilma Hoekman  ( Spijkenisse )  oktober 2016

“Ik vond het weer een inspirerende workshop.
Fijn zoals je rustig en duidelijk vertelt.
Ik ga verder experimenteren en zal je het eindresultaat toesturen.”
Kardia Meyer  ( Rotterdam )  oktober 2016

“Ik heb gelukkig deel genomen aan een masterclass met Epoxy die gegeven werd door Bart van der Bom,ik zeg gelukkig omdat ik deze niet heb willen missen.
Aangezien ik de laatste tijd erg aan het experimenteren ben, heb ik voor deze masterclass het perfectionisme los kunnen laten wat een heel vrij gevoel heeft gegeven.
Tijdens de masterclass werd de gebruik van Epoxy heel duidelijk uitgelegd.
Het gebruik ervan is heel veelzijdig en levert bijzonder effecten op.
Ik vond het een indrukwekkend,ontspannend en waardevolle masterclass.
Op naar de volgend masterclass.”
Helen Clay  ( Rotterdam )  oktober 2016

“Ik vond het hartstikke leuk, het is heel plezierig om het te doen.
Alles is ook duidelijk uitgelegd.
Het was gezellig!!
Dank u wel.”
Mehmet Bozdag   ( Rotterdam )  oktober 2016

“Ik vond de manier waarop jij de epoxy masterclass verzorgt verrassend en inspirerend.
Een statement van jou is dat epoxy als materiaal steeds een cadeautje is.
Dat geldt wat mij betreft voor de hele masterclass.”
Marcel van Brunschot   ( Oisterwijk )   oktober 2016

“Ik heb ervan genoten, dank je wel ?!”
Marit Wilms  ( Eksel België )  september 2016

“Ik heb enorm genoten van de epoxy masterclass.
Het was zeer de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar.”
Dorien   september 2016

“Wat een fantastische workshop.
Wij hebben bijzonder genoten van je uitgebreide uitleg.”
Winifred Sierdsema en Clarinda Elshof  ( Tiel )   september 2016

“Ik vond de workshop wat voorbereiding en uitleg betreft helemaal af.
Daar moet aardig wat tijd in gaan zitten.
Het was voor mij een heel nieuwe ervaring, je moet je overgeven aan het materiaal en kunt minder sturen dan met verf (ik schilder normaal met acryl).”
Cootje Vredenduin  ( Gouda )  september 2016

“Ik vond de workshop ontzettend leuk en leerzaam!”
René van ’t Land  ( Sellingen )    september 2016

” Ik vond je masterclass super goed gedaan , je voorbereiding , je duidelijke uitleg over epoxy en het gebruik ervan en je service na de masterclass.
Ik heb er echt van genoten en het was heel leuk om bij ieder nadien de ervaring van zijn werk te horen en te zien.”
Maria Luyten ( Arendonk België )  september 2016

“Bedankt voor het delen van jouw ervaring en visie.
Het was een inspirerende dag en het wordt zeker vervolgd.
Nogmaals bedankt voor de goede tips.
Siamak Amiri  ( Haarlem )  september 2016

“Ik vond het super leuk bij je!
Dank.”
Christa Pennekamp  ( Alkmaar )   september 2016

“De hele workshop was keurig verzorgd.
Het werken met epoxy was voor mij een hele nieuwe, leerzame en leuke ervaring.
Door jouw enthousiasme en duidelijke uitleg ga ik zeker experimenteren met dit bijzondere materiaal.
Bedankt!”
Eileen de Ringh ( Arkel )   juli 2016

“2 juli 2016 was ik een van de deelnemers van de Masterclass Epoxyhars gieten.
Met een gezelschap van beginnende en reeds geoefende kunstenaars hebben we alle informatie van Bart aangehoord.
Nadat we een demo gehad hebben over het gieten van de epoxy en de verschillende methoden mochten we zelf gaan oefenen.
Nerveus en een beetje onhandig is iedereen begonnen met z’n kleuren kiezen.
Daarna het opgieten van de kleuren op de ondergrond.
Het verrassende is hoe de kleuren zich kunnen mengen en er nieuwe kleuren ontstaan.
Voor iedereen geldt: Loslaten van je eigen geprogrammeerde ideeën is noodzakelijk om aan een nieuwe experience mee te kunnen doen!”
Ineke van Waas  ( Hoek van Holland )   juli 2016

“Ik vond het een heel erg leuke kennismaking met dit materiaal.
Had er nog nooit mee gewerkt maar werd al warm gemaakt door een vriendin die je workshop eerder volgde.
Je geeft veel aanwijzingen, doet een uitgebreide kennismaking met de techniek aan het begin zodat we een zicht kregen op de mogelijkheden.
Het geeft me erg veel zin om alleszins met mijn keukentafel aan de slag te gaan en deze een laag epoxy te geven.
Voor mij was het erg geslaagd en zeer gesmaakt!
Dank je wel!
Anne Verdoodt  ( Erps Kwerps België )  juli 2016

“Tot in de puntjes verzorgde epoxy masterclass gevolgd bij Bart.
Hartelijke ontvangst, duidelijke mondelinge uitleg en vooral veel ruimte om vragen te stellen.
Uitleg ook op papier en later via de e-mail.
De ontspannen sfeer nodigt uit om te experimenteren en de resultaten waren er ook naar!”
Peter Vial  ( Amsterdam )  juni 2016

“ Uitstekende en inspirerende workshop, ook voor weinig creatieve personen zoals ik.
Bart geeft les in een zeer ontspannen sfeer, met goede aandacht voor alle deelnemers en hun diverse vragen en interesses.
Een aanrader!!!! “
Thom van Hees ( Oss )   juni 2016

“Wat een ontzettende leuke workshop en wat leuk dat alle kanten besproken werden en voorbeelden werden getoond, van wat je allemaal met epoxy kunt doen.
Het was een zeer heldere uitleg waardoor me ook wel duidelijk werd, dat je best een aantal zaken goed in acht moet nemen om een mooi resultaat te krijgen.”
Jeannette van Rijswijk  ( Renswoude )   april 2016

“Ik heb genoten van de Epoxy masterclass.
Veel gehoord en geleerd in een paar uur tijd.
Dat gepraat duurde mij te lang, ik kon niet wachten om aan de slag te gaan haha!
De uitleg en alles wat er bij kwam was natuurlijk wel nodig, anders had het niet zo geworden, zoals het  kunstwerk uiteindelijk gemaakt is en ben ik een kunstuiting rijker voor m’n huidige pop art style.
Ik heb al veel kunstzinnige uitingen gezien in galeries op kunstbeurzen van epoxy materiaal, maar ik ben blij dat ik nu de techniek en de handigheid heb geleerd.
Deze cursus is echt een aanrader!
Gewoon doen.
Johan Huijzer  ( Sliedrecht )   april 2016

“Ik vind  Bart,  dat je iemand  bent die op een fijne relaxte manier zijn kennis overbrengt.
Je had het ook heel goed voorbereid, alles stond s’morgens om 9.30 klaar.
In een relatief korte tijd heb ik de basis principes over het werken met epoxy van je geleerd.
Je bent inspirerend en hebt aandacht voor alle cursisten.”
Kees Habraken  ( Breda )  april 2016

“Voor de tweede keer deelgenomen aan epoxy gieten.
Het is een heel aparte beleving.
Wat je ook bedenkt het is en blijft een verrassing wat er tevoorschijn komt.
Tafeltjes, panelen, op doek, lampen en wat er ook nog meer komt.
Iets wat iedereen eens moet gedaan hebben.
Ontspannend volgens mij bij iedereen.
Uitstekende sfeer.
En zoveel uitleg en met een immens veel geduld van Bart van der Bom krijgt iedereen de kans om vragen te stellen.
Hartelijk dank Bart en tot de volgende zitting ik ben nog lang niet klaar met mijn eindeloze experiment.
Alfonsine van der Laan  ( Dordrecht )  april 2016

“Dankjewel voor de leerzame masterclass epoxy cursus.
Met een lach op mijn gezicht, ben ik creatief gevoed en kan ik verder…… ”
Tania Engelchor  ( IJmuiden )    maart 2016

“Bedankt voor de super leuke, leerzame masterclass epoxy.
Ik vond het heel erg leuk om te doen, en wil dit zeker thuis ook voort gaan zetten.
Ik heb een paneel gegoten wat een erg leuke techniek is en waarvan het eindresultaat heel mooi is geworden.
Ik heb de masterclass gevolgd omdat ik graag foto’s wil lamineren.
Dit ga ik thuis ook zeker proberen en dankzij de goede uitleg zal dit ook zeker wel gaan lukken.
De uitleg was leerzaam en er werd geduldig en rustig uitleg gegeven.
Er was voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen.
Ben super enthousiast geworden en ga hier zeker meer mee doen.
Ik ga je zeker aanbevelen bij vrienden en bekenden. En wie weet tot een volgende keer
Paul van Oirschot  ( Veldhoven )   maart 2016

“Op 12 maart 2016 heb ik samen met mijn moeder en twee zussen de workshop Epoxy gevolgd bij Barteljee.
Wij hadden het atelier van Bart van der Bom bezocht tijdens de Open Atelier Route en het werk van Bart gezien waardoor wij enthousiast waren geworden.
Zelf hadden wij geen ervaring met het werken met epoxy en waren dus heel benieuwd hoe de workshop zou zijn.
De workshop Epoxy was echt ontzettend leuk om te doen.
Bart begint met een heel duidelijke uitleg waarbij hij alle kenmerken van het materiaal duidelijk uitlegt, de zaken waar je op moet letten en de mogelijkheden die er zijn.
Aan de hand van voorbeelden wordt er een duidelijk beeld geschetst van de mogelijkheden en de werkwijze.
Vervolgens moesten we zelf aan de slag!
Alle spullen waren netjes voor ons klaar gezet en we konden gelijk beginnen.
Het is best lastig om te doen als je nog niet eerder met epoxy hebt gewerkt, omdat het een veranderlijk product is en het materiaal in elkaar over kan lopen.
Omdat wij allen nog niet eerder met het product gewerkt hadden was het allemaal wat onwennig en hadden we van te voren geen duidelijk plan over wat we wilden maken of een evt ontwerp.
De eindresultaten zijn heel mooi geworden maar eigenlijk zouden we de workshop nog een keer moeten doen omdat we nu een beter beeld hebben van de mogelijkheden en zou het resultaat nog veel beter kunnen worden!
Maar de workshop is zeker een aanrader en heel leuk om te doen!
Bedankt voor de leuke ochtend!
Rienke van Turenhout  ( Zwijndrecht )  maart 2016

“Wij hebben genoten afgelopen zaterdag en vonden de masterclass erg geslaagd.
Thuis zijn we direct aan de gang gegaan en ook daar overtrof het resultaat onze stoutste verwachtingen.
Een aanrader!”
Hannah en Dirk van der Bijl  Moerkapelle  maart 2016

“We hadden een bijzonder leuke Epoxy workshop met een zeer enthousiaste lesgever.
De ontvangst was echt hartelijk.
De sfeer was al direct ontspannend.
Na een zeer interessante uitleg en inspirerende demonstratie was het spannend om zelf aan de slag te gaan.
Alles lag mooi voorbereid klaar.
We konden genieten van het gieten.
Iedereen was geconcentreerd op zijn werk en er ontstonden leuke kleurrijke en verrassende resultaten.
Nu heb ik hier thuis een bijzonder werk om na te genieten.
Ik wil er zeker nog mee verder doen.
Deze cursus Epoxy gieten is een absolute laagdrempelige ervaring in een zeer ontspannende sfeer met boeiend materiaal.
We maakten er een weekenduitstap van met de les als absoluut topmoment!
Echt bedankt Bart!
Martine van Tongel    Kortrijk – België maart 2016

“Ik wil je nogmaals bedanken voor de leerzame, waardevolle en gezellige ochtend.
Ik had me er eigenlijk van te voren niet echt een voorstelling van gemaakt, omdat ik in eerste instantie op je site terecht was gekomen omdat ik mijn fotografiewerk wilde afwerken met epoxy.
Het werken met gekleurde epoxy was dan ook een zeer verrassend leuke ervaring, waarin ik me zeker meer op wil toeleggen.
Tot een volgende keer!
Cecil  Muller  Sint Katelijne-Waver, België   maart 2016

“Hoewel ik me had ingeschreven om meer van de technieken te weten te komen van het werken met gietbare epoxy, bevond ik me op de cursusochtend opeens te midden van een groep die veel kunstzinnigere motieven had.
Er waren ook een vijftal mensen die een foto hadden meegenomen om die tijdens de cursus, onder begeleiding van Bart, een mooie glimmende coating van epoxy te geven.
Ik sloot aan bij de rest die aan de slag ging met het kleuren van delen van het vloeibare mengsel van epoxy en harder, om daar een mooi kunstwerk van te maken.
Over mijn eigen resultaat kunnen we kort zijn, er waren echter heel mooie dingen bij die zo aan de muur kunnen.
Tijdens de cursus heb ik o.a. het volgende geleerd:
–    Hoe epoxy en harder te mengen
–    Welke soorten epoxy geschikt zijn voor welk soort verwerking
–    Waar de benodigdheden aan te schaffen
–    Wat je moet doen om veilig met epoxy te werken en hoe je er het best voor zorgt om er geen rotzooi van te maken
–    Werken met kleur in het mengsel: (voorkomen van) mengen van kleuren, verkrijgen van “glashelder” resultaat
–    Hoeveel in een keer te gieten
–    Hoe belletjes te verwijderen
–    Wanneer je een stuk plat epoxy kunt buigen
–    Hoe in lagen te werken
Nu zelf aan de slag. Ik kom nog wel eens terug voor een opfrisrondje.
Bart, veel dank!
Olivier Fock  Hilversum  februari 2016

“Ik heb een epoxy masterclass gevolgd bij Bart.
Door Bart met geduld uitgelegde werkwijze en wat je met epoxy kan bewerkstelligen , ben ik erg enthousiast geraakt.
Mijn enthousiasme voor deze masterclass geef ik door.
Het was een gezellige kunstige ervaring.”
Mariette Kleyweg  Papendrecht   februari 2016

“Wij vonden de epoxy masterclass een ervaring om nooit te vergeten!
Bart legt alles rustig en duidelijk uit, zodat zelfs voor onervaren epoxy gieters zoals wij de masterclass heel goed te doen is.
Het gieten met epoxy is bijzonder leuk om te doen, je krijgt een uniek kunstwerk dat je voor altijd herinnert aan de leuke dag bij Barteljee.
Een aanrader voor iedereen!”
Eline Lohman  Zwijndrecht  februari 2016

“Ik heb enorm genoten van de workshop.
Altijd ben ik geïnteresseerd geweest in verschillende technieken en verschillende workshops, om alzo mijn eigen creativiteit te zoeken.
Ik geloof dat ik deze heb gevonden in epoxy….er komen allerlei mogelijkheden in me naar boven.
Het verwerken van natuurlijke materialen, diepe erin aanbrengen…in een volgende laag eventueel anderen dingen aanbrengen…..het bijzondere is het wachten op het resultaat……je maakt iets en toch leidt het zijn eigen weg en je volgt gewoon.
Voor mij was dit eerste werkstuk een echt proefstuk om verschillende technieken in te verwerken.
Gewoon om te leren en om te zoeken waar mijn eigen creativiteit ligt en ik weet voor mezelf dat ik hiermee meer wil doen.
Ik ga hier mee aan de slag en kijk vol ongeduld uit naar volgende week wanneer ik mijn werkje mag gaan halen.
Graag had ik nog een workshop gevolgd i.v.m dat lampje en ook dat grote mooie werkstuk in de hal geeft me heel veel inspiratie…..daar had ik nog meer over willen weten en zeker nog meer met willen doen.
Dat is iets voor als ik meer ‘master’ word.
Dank je voor je workshop en je begeleiding.
De sfeer was aangenaam.”
Chris Dams  Mortsel ( België )  februari 2016

“Ik heb vanochtend genoten ( zaterdag 27 februari 2016 )
Het was iets totaal vreemd en nieuw voor me.
Zeker voor herhaling vatbaar.
En wat een wonderbaarlijke stukken komen er langs als je zo gezellig met elkaar ongedwongen bezig bent.
Dank je wel Bart.”
Alfonsine van der Laan  Dordrecht  februari 2016

“Ik vond de epoxy masterclass (16/01/16) erg leuk om te doen.
Best anders geworden als wat ik in gedachten had maar ik heb al leuke reacties gekregen.
Ik vond het ook erg leuk dat we overal nog eens langliepen om naar het resultaat van de dag te kijken
en later het mailtje met alle gedroogde resultaten vond ik ook erg leuk.
Ik zie nog niet dat ik dit thuis ga doen (vnml. plaatsgebrek) maar het lijkt me leuk om nog eens
aan te schuiven voor een masterclass.”
Lida de Leeuw van Weenen Zwijndrecht januari 2016

“Ik vond de workshop erg leuk.
Eerlijk gezegd had ik niet echt een idee wat ik me er precies bij voor moest stellen.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Je uitleg was duidelijk, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen en dan wordt het uiteraard nog duidelijker.
Zoals ik het nu zie doe ik graag nog een keer mee.
Dan zou ik het denk ik wel erg leuk vinden om een soort losse hanger te maken voor aan de muur.
De creatie van zaterdag heeft inmiddels een prominente plaats boven de bank.”
Els Stans   Zwijndrecht  januari 2016

“Ik vond de masterclass erg leuk.
Leuke techniek en nog veel in te leren dus voor herhaling vatbaar.
Heb al veel creatieve bezigheden dus zou het nog niet direct thuis gaan doen.
Veel gezelligger trouwens om nog een keer naar jou te komen”.
Christa de Leeuw van Weenen  Zwijndrecht  januari 2016

“Via een artikel in de krant werd mijn interesse gewekt voor de workshop met Epoxy.
Nooit eerder iets gedaan hiermee, dus wist niet wat te verwachten.
Het was een erg leuke workshop met duidelijke uitleg door Bart en een verrassend eindresultaat.
Bedank! ”
Meta van Klink  Zwijndrecht  januari 2016

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad.
De cursus was erg leerzaam, maar ook jouw passie is leuk om te zien.
Ook dat je iedereen helemaal vrij laat.
We gaan hier zeker in verder.”
Fleur Verheij Rhenen december 2015

“Heel erg bedankt nog voor de workshop die we bij jou mochten volgen.
Graag tot een volgende keer.”
Karla Kassenaar Beekbergen november 2015

“Ik wilde meer weten over epoxy, en dat is bij jou gelukt .
Vond het super materiaal, leuk en verrassend.
Je gaf informatie en daarna konden we doen wat we wilden.
Ik kom zeker nog een keer!
Veel dank!
Alexandra Weidema Den Haag november 2015

“Het was erg leuk om deel te nemen aan de epoxy masterclass.
Ik ben blij met het resultaat (bloemen).
Voor mij was het een leuk experiment.
Ik zie me niet zo snel thuis werken met epoxy maar we weten je nu te vinden.”
Ingeborg van Ingen Ridderkerk november 2015

“Ik heb voor de 2e keer de workshop bijgewoond.
Ik vind het een hele leuke en verrassende manier om met epoxy te werken.
De workshop is heel leerzaam en gezellig.
Iedereen kijkt bij elkaar wat er gemaakt wordt en daar leer je ook weer wat van.
Ikzelf ben gevallen voor deze manier van werken met epoxy en ga er zeker mee door.
Als je iets nieuws wilt proberen zeker een aanrader.
Bart is heel geduldig en alle vragen worden beantwoord.
Corrie Poots Zwijndrecht november 2015

“De masterclass epoxyhars is mij zeer goed bevallen.
Er heerst een goede sfeer.
De docent (Bart van der Bom) geeft adviezen en staat zeker open voor andere ideeën.
Mijn werk heb ik niet aan de muur gehangen maar als tafeltje neergezet.
Deze masterclass is ook zeer geschikt voor personen (zoals ik) die in het dagelijks leven niet veel met kunst doen.”
Jasmijn Meeuwis Barendrecht november 2015

“Ik heb een geweldige master class Epoxy gehad!
Bart van der Bom gaf eerst een intro door werk en materiaal te laten zien, waarbij ik mijn ogen heb uitgekeken.
Vervolgens goot hij enkele voorbeelden die lieten zien hoe het materiaal zich gedraagt.
Daarna mochten we zelf aan de slag.
Alles stond netjes klaar.
Spannend hoor!
Ik merkte dat ik de verspreidende hars toch wilde controleren en bewerkte de verschillende kleuren met het roer staafje, wat een soort batikeffect gaf.
Het uiteindelijke resultaat heeft me blij verrast!”
Edith Lenderink Zoetermeer november 2015

“Deze cursus is de eerste waarbij de cursus leider de cursist de vrije hand geeft om zijn idee uit te voeren.
De uitleg zoals gegeven, blinkt uit in eenvoud, en is voor alle aanwezigen te begrijpen.
Hierdoor was er tijdens de masterclass een ontspannen sfeer, en waren alle deelnemers bereid om over hun idee en uitvoering te praten.
Ik kan een ieder deze masterclass aanbevelen.”
Peter ten Hoedt Scherpenzeel november 2015

“De workshop epoxy gieten werd op een duidelijke en enthousiaste wijze door een uitstekend docent toegelicht.
Het was boeiend om te zien hoe de deelnemers al na 1 uur uitleg aan de slag gingen en mooie resultaten konden voorleggen.
Je voelt als deelnemer goed aan dat het epoxy gieten ontzettend veel creatieve mogelijkheden biedt.
Het komt er vooral op aan te experimenteren en intuïtief aan de slag te gaan.
De begeleiding van Bart was enorm verrijkend en inspirerend.
De worskhop zelf doet je verlangen naar meer, zelfs een tweede workshop”.
Bart Persoons Erps-Kwerps België november 2015

“Voor de derde keer naar Epoxy bij Bart.
Eigenlijk wel eens tijd het zelf thuis te doen.
De workshop biedt daar houvast genoeg voor.
Nu was het als familie-uitje heel geslaagd.
Omdat Bart steeds voortgaat met onderzoek, steeds betere materialen ontdekt en test, en dit ook enthousiast uitdraagt, was de theorie toch weer boeiend.
Zelf aan de slag was opnieuw een feest.
Het materiaal blijft verrassen.
Geen basiskennis nodig.
Advies: doen!”
Lous Brante Barendrecht november 2015

“Ik vond de workshop heel leuk om te doen, erg inspirerend.”
Carla Stigter Wateringen oktober 2015

“Op Facebook werd er een filmpje gedeeld over het gieten van hars.
Ik vond dat prachtig en vroeg hoe dit precies gedaan werd.
Iemand deelde daarop de website van Bart met daarin de masterclass epoxyhars gieten.
Samen met mijn vriendin Janet gaf ik me op voor deze workshop.
We begonnen met een rondje atelier waarin alle mogelijkheden duidelijk werden uitgelegd.
Ik kon niet wachten om te beginnen!
Eerst de hars met de verharder grondig roeren, verdelen in bakjes, kleur toevoegen en we konden aan de slag.
Eerst heel voorzichtig maar al gauw met meer zelfvertrouwen.
Je kan het niet sturen, dus een goede oefening in “loslaten”, het loslaten van een verwachting.
Iedereen deed het anders, maar iedereen had een prachtig resultaat.
Heel verschillend, maar allemaal mooi.
Het was geweldig om te doen, het kunstwerk ontvouwde zich als vanzelf.
Janet en ik waren gelijk hooked, dit willen we vaker doen!”
Petra Grooten Schoonebeek oktober 2015

“Ik had nooit kunnen verzinnen dat het uitgieten van gekleurde hars op een Ikea tafeltje zoveel zou brengen.
Intense concentratie op een proces waar ik heel beperkt invloed op heb, laat de tijd vliegen, terwijl ik niet op kan houden om een grijns van oor tot oor te hebben van de pret.
Heel voldaan tegen de tijd dat het einde nadert met toch ook een gevoel dat ik dit nog een keer, maar dan net anders, wil laten gebeuren.
Bedankt Bart, het was top en zeer inspirerend”.
Anneloor ten Asbroek Amstelveen oktober 2015

“Afgelopen zaterdag 3 oktober 2015, heb ik de masterclass epoxy gevolgd bij Bart van der Bom.
Geweldig was het.
Na een heldere uitleg mochten we zelf aan de slag.
Wat een leuk materiaal om mee te werken!
Je krijgt snel een fraai resultaat.
Voor mij is het een mooi begin van een ontdekkingsreis”.
Margot de Vos Warmond oktober 2015

“Gerrie, mijn vriendin, ging een epoxy masterclass doen en ik zei mag ik mee?
Wist helemaal niet wat het was, werken met epoxy.
Dat hoef je ook niet te weten want Bart legt alles op een goede manier uit,
en na een beetje googelen kom je daar ook wel achter.
We hebben een gezellige en leerzame ochtend gehad en het resultaat is zo
leuk.
komen beslist nog een keer”.
Trude Schiettekatte Spijkenisse september 2015

“Super bedankt voor de goede workshop” !!
Thierry Vanhuysse Aalbeke (België) september 2015

Zaterdag 5 september 2015 heb ik kennis mogen maken met het gebruik van epoxy gieten,dit onder enthousiaste leiding van Bart.
Als hij de vele mogelijkheden en schoonheid van epoxy gieten laat zien en uitlegt hoe je dat moet doen, kun je eigenlijk niet wachten om tijdens de cursus aan de slag te gaan en ook kriebels om het thuis te proberen.
Tijdens de cursus krijg je de ene mooie verassing na de andere te zien, door middel van het vloeien van de kleuren.
Het fijne is dat Bart alles geduldig uitlegt en de vele vragen beantwoordt.
Ik raad het iedereen aan om deze cursus te volgen, want zelf klooien is niet te doen
Ik heb er veel van opgestoken en genoten van de vele diversiteit op de panelen van de mede cursisten”.
Anita de Bruijn Hellevoetsluis september 2015

“Meteen al bij het binnenkomen kan je genieten van de prachtige epoxygietsels die in Barts atelier zijn tentoongesteld.
De masterclass start met een hele duidelijke uitleg over de techniek van het gieten en over de mogelijkheden van de epoxy (zowel plat als ruimtelijk te gebruiken).
Ook schilderkunstige aspecten komen even aan de orde: bijv over de compositie.
Na een korte demonstratie van Bart kunnen we zelf aan de slag, spannend!
Het gieten is niet helemaal te sturen, maar dat moet je ook niet willen, het vloeit en mengt, het leidt een eigen leven! |
Maar wat een verrassend, kleurig en glanzend resultaat bij iedereen!
Jolande Vermeulen Dordrecht september 2015

“Zaterdag 5 september 2015 was het zo ver.
Voor de 2e keer epoxy gieten bij Bart vd Bom.
Mijn eerste schilderij was een succes en hangt in onze woonkamer te stralen.
De 2e keer een jubileumkado voor vrienden, heel spannend.
Het was een leuke, geïnteresseerde, internationale groep.
De ontvangst allerhartelijkst met heerlijke koffie en koek.
De uitleg van Bart helder maar toch…als ik al die mooie dingen zie in het atelier ga ik dromen en luister niet zo goed meer.
Maar snel trekt Bart je weer bij de les.
Alle werkstukken vond ik super.
Zo verschillend van dat spannende materiaal!
Het is een feestje, nee feest! om lessen te volgen in het atelier bij Barteljee !!
Wil Baan Zwijndrecht september 2015

“Afgelopen weekend een Masterclass epoxy gieten gedaan in Zwijndrecht bij Bart van der Bom, een aanrader.
Hartstikke leerzaam en super leuk”.
Dita van Stipriaan Hoorn september 2015

“Ik vond het een geweldige ervaring om met epoxy te werken en ook spannend dat je niet weet hoe het uiteindelijke resultaat wordt.
De sfeer tijdens de masterclass en alle uitleg van jouw kant waren fantastisch, ik kan deze masterclass dan ook aan iedereen aanbevelen die eens iets bijzonder creatiefs wil doen, zonder dat hij of zij enige creatieve ervaring heeft.
En het eindresultaat ziet er heel professioneel uit, je hebt een geweldige ochtend en je kunt er mee voor de dag komen.
Heel erg bedankt Bart”.
Gerrie Beumers Spijkenisse september 2015

“Het was erg interessant om te zien wat je allemaal met epoxy kunt doen.
Zoals ik al vertelde is nu alleen nog maar het idee om over mijn schilderijen een transparante laag te gieten.
Maar wie weet in de toekomst”.
Saskia Botermans  Gilze    juni 2015

“Ik vond het een leuke ervaring om weer iets nieuws te doen naast de schilderlessen.
Het vergt veel oefening en gevoel voor kleuren en mengingen om een mooi resultaat neer te zetten, maar voor de eerste keer vond ik het niet slecht.
Bram Mout   Dordrecht   juni 2015

“Mijn hartelijke dank voor de fijne, inspirerende ochtend met alle informatie rond epoxy.
Ik ben er heel blij mee en ga zeker experimenteren”.
Kristiane Reinhardt  Voorschoten  juni 2015

“Genoten van de masterclass epoxy gieten bij Bart.
Bart houdt geen dingen voor zichzelf, maar deelt het met de cursisten, dat spreekt mij zeker aan.
Er is ook ruimte voor inbreng van anderen, zodat je ook van elkaar wat op kan steken.
De uitleg is duidelijk en daar waar nodig geeft Bart de juiste creatieve en technische tips om wat moois te creëren.
Wat ook leuk is dat er ook oog is voor de medecursisten onderling.
Je bespreekt naderhand de werken van iedereen, zeer leerzaam en ontwapenend”!
Yke Ruessink   Zutphen   mei 2015

“Het was een toffe les in een ongedwongen en gezellige sfeer.
De uitleg was tot in de puntjes en met de praktische workshop leer je de kneepjes van het vak met een eigen kunstwerkje als kers op de taart”!
Jasper Paulissen en Roel Dirickx  Lanaken  België  mei 2015

“Wat een verrassend materiaal!
Dank voor al je uitleg”.
Sandra Kucuksen  Woerdense Verlaat    mei 2015

“Het was een inspirerende ochtend.
Verrast door het proces en het kleurrijke resultaat.
Dank je wel Bart, voor de prettige uitleg”.
Marcia Bodt    Woerdense Verlaat    mei 2015

“Op zaterdag 9 mei 2015 heb ik de masterclass Epoxy gieten gevolgd bij Barteljee in het atelier in Zwijndrecht.
Veel geleerd in een rustige prettige sfeer, alle vragen zijn beantwoord door de sympathieke Bart en nog een fraai werkstuk gemaakt, een aanrader dus”.
Conny L’ Abee   Weelde (België)   mei 2015

“We hebben met veel plezier de workshop gevolgd.
We vonden het heel bijzonder om met epoxy te werken en waren verbaasd over de mogelijkheden en de grilligheid van het materiaal, de prachtige kleuren en de mooie glans.
We gaan er thuis zeker verder mee aan de slag.
Hennie en Guy van de Lande  mei 2015   Breda

“Onze complimenten aan Bart voor een zeer attente aandacht voor, tijdens en after deelname aan deze workshop werken met Epoxy gieten.
Bart zorgt direct voor de juiste omgeving en ambiance waarin je de eigen talenten vrij kan laten.
Daarmee ontstaat ook een fijne sfeer met de overige (meestal onbekende) deelnemers.
Werken met Epoxy gieten is een nieuwe ervaring voor ons, altijd spannend een 1e keer
Fijne uitleg en begeleiding, waarin een ieder zich kan uitleven.
Een zeer geslaagde morgen”.
Jaap en Lydia van Sabben  april 2015  Heinkenszand

“Een uitgebreide duidelijke uitleg.
Aanstekelijk enthousiasme.
Prettige open sfeer.
Spannend.
Materiaal gaat zijn eigen gang.
Je laten verrassen door het proces en resultaat.
Zeer naar mijn zin gehad.
Ben besmet met het epoxy virus.
Thanx Bart!”
Marcha Behuku Nam Radja  april 2015  Amsterdam

“Ik vond het een zeer geslaagde ochtend.
Ik ga hier vast nog meer mee doen, verrassend mooi resultaat”.
Harry Tomesen   april 2015   Eemnes

“Ook voor de tweede keer een spannend avontuur.
Een aanrader!!
Dank aan Bart”.
Lous Brante     april 2015  Barendrecht

“Zaterdag 28 maart heb ik meegedaan aan een epoxy workshop.
Na een duidelijke uitleg, bezichtiging van een aantal epoxy werkstukken en demonstratie van Bart konden we aan de slag.
Wat het zo leuk maakt is dat je je creativiteit erin kwijt kunt en dat iedereen het kan.
Het was voor mij de eerste keer dat ik met epoxy werkte. Ik heb eraan ‘geproefd’ en wil het vaker gaan doen om te kijken wat er allemaal mogelijk is”.
Anita Vermeer maart 2015  Den Haag

” Zaterdag 28 maart 2015 heb ik aan de epoxy masterclass deelgenomen en ik vond het heel boeiend. Ik ging er een klein beetje gespannen naar toe, omdat je nooit weet of je er iets van terecht brengt. Groot compliment aan Bart van der Bom want hij stelt je meteen op je gemak. Na een uitgebreide uitleg ga je enthousiast aan de slag. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik maar gelijk een starterspakket aangeschaft heb.  Ik vond het al met al een geweldige ervaring, hartelijk dank daarvoor”.
Addie Michaelis    Maart 2015

“De masterclass Epoxy  is boeiend: op relatief simpele manier worden verrassende resultaten verkregen.
Het blijft van begin tot eind spannend hoe kleuren mengen, tegen elkaar en over elkaar vloeien.
Enthousiaste en deskundige begeleiding van Bart”.
Lous Brante  maart 2015   Barendrecht

“Het was zeker een bijzondere workshop en het resultaat is verbluffend”.
 Ildiko Barta   maart 2015   Zwolle

“Bedankt voor deze super leuke workshop!
Wat zijn de resultaten mooi geworden.
Ik had niet verwacht dat er zelfs in mij kunstenaarschap zat. Jouw uitleg was heel duidelijk en bedankt voor jouw feedback m.b.t. mijn gietsels”.
Marion Koopmans    maart 2015    Den Haag

“Ik heb enorm genoten van de masterclass .Leuk en heel informatief gebracht door Bart die je wegwijs maakt in de wondere wereld van epoxy . Voor iedereen toegankelijk . Bart staat ook open voor persoonlijke inbreng en vragen binnen de mogelijkheden wat voor mij een grote meerwaarde was. Bedankt Bart “!
Pascale Meeus      maart 2015      Nijlen    België

“Op zaterdag 14 maart 2015 heb ik een workshop epoxy gedaan bij Bart van der Bom.
Eerst heerlijk ontvangen met een kopje koffie of thee met een koekje.
Daarna ging Bart uitleggen wat je allemaal wel/ niet kunt doen met deze hars.
Aan de hand van een aantal gemaakte schilderijen en objecten legde Bart uit waar je op moet letten als je bepaalde vormen wilt maken.
Vooral het waterpas leggen van je onderwerp is ZEER belangrijk.
Doe je dit niet dan vloeit alles weg.
Daarna heerlijk aan de slag.
Ben je een controle freak en wil je dit afleren , ga dan werken met epoxy.
Je hebt wel wat te zeggen maar de verschillende kleuren hars gaan ook behoorlijk hun eigen weg.
Dit maakt het juist wel spannend, wat gaat het eindresultaat uiteindelijk worden?
Dus zit ik nu thuis met spanning af te wachten tot ik het uiteindelijke resultaat kan gaan aanschouwen.
De workshop heb ik als een heerlijk ochtendje uit ervaren”.
Roset van der Knaap   maart 2015   Maasland

“Ik vond het  een heel leerzame masterclass en zeker aan te bevelen aan mijn kunstvrienden.
Leuk om zien dat alle voorbeelden van iedereen zo anders waren.
Ik ga er zeker  mee experimenteren”.
Alejandra van der Velden    maart 2015   Bergeijk

“Het was een zeer geslaagde ochtend, ik werd er blij van!
Dit was voor mij de eerste kennismaking met epoxy!.|
Wat een bijzonder spul is epoxy!!! En wat een mogelijkheden!|
Ik heb zoveel inspiratie opgedaan dat ik mij bij deze gelijk wil inschrijven voor 28 maart 2015 met 2 personen!|
Bovendien, de sfeer en uitleg was helemaal goed!”
Mimy Vinkesteijn  februari 2015   Tilburg

“De masterclass Epoxy bij Bart van der Bom is een echte eyeopener.
Er zijn zoveel mogelijkheden met epoxy.|
Bart begeleidt iedereen op een deskundige en vriendelijke manier naar een waar kunstwerk van epoxy.
Een taartlamp, een gegoten object of een eigen kunstwerk voorzien van een laag epoxy, ieder op z’n eigen niveau en interesse.
Een echte aanrader voor zomaar een gezellig dagje weg, of voor de kunstenaar die zich wil verdiepen in de wereld van epoxy.
Iedereen gaat met een tevreden gevoel naar huis”.
Antoinette Anema  februari 2015.  Amersfoort

“Vandaag Masterclass Epoxyhars gevolgd  bij Bart van der Bom in Dordrecht.
Zeker een aanrader, was superleuke dag.
Ga zeker nog een keer.|
Dank je wel Bart”.
Karla Kassenaar  februari 2015  Beekbergen

“Wij hebben zaterdag 14 februari 2015 de masterclass epoxy gevolgd, en vonden het een geweldige ervaring.
Prachtig om te zien dat de verschillende kleuren epoxy een “eigen willetje” hebben als je ze over elkaar giet.|
Voor je zelf mag gaan experimenteren krijg je uitgebreid uitgelegd wat de mogelijkheden en valkuilen van epoxy zijn.
Wij bedanken Bart voor de leuke ochtend en we gaan zeker nog veel meer met epoxy experimenteren”.
Marcel en Wendy Zegers   februari 2015   Maashees

“De workshop was erg duidelijk en geeft veel informatie.
Het is nu toch ook vooral veel doen en experimenteren.
Heel leerzaam geweest en ik vond het erg leuk”.
Betsy Roovers  februari 2015  Bavel

 

“Het was een hele leerzame, leuke en interessante manier om om te gaan met epoxyhars.|
Een goeie leraar die Bart van der Bom. Aanrader”!
Lique Angel  februari 2015  Heemstede

 

“Vandaag een leuke workshop werken met epoxy gevolgd”.
Karin Starmans  februari 2015  Dinteloord

Vandaag tot in de ellebogen in de epoxy met Bart van der Bom.
Het was echt heel leuk en informatief en vooral inspirerend ook.
Veel gezien en geleerd en veel te veel inspiratie om nog allerlei hele gave dingen te gaan maken
Bom-vol ervarings tips en enthousiasme, allemaal leuke mensen bij elkaar.
Ik kan deze workshop echt iedereen aanraden. En zal dat ook doen”!
Ruud van Wijngaarden  februari 2015  Capelle aan de IJssel

“Ik heb de epoxy masterclass ontzettend leuk gevonden.
Heel leerzaam wat voor effecten je met epoxy kan creëren en hoe je epoxy zelfs kan beïnvloeden tot een figuratief model .
Ik ga er zeker nog verder mee experimenteren.
Bart was duidelijk met zijn informatie en relaxed met ons allemaal aan het werk “.
Patricia van Amstel  januari 2015  Hilversum

Het was voor mij de tweede keer dat ik bij Bart deelnam aan de epoxy masterclass.
Dit maal geen paneel of schilderij, maar experimenteren met foto’s en objecten.
Dankzij de goede instructies van Bart vooraf, heb ik leuke resultaten geboekt.
Wellicht komt er nog een derde keer”.
Astrid Streng    januari 2015   Groot-Ammers

“De epoxy masterclass van afgelopen zaterdag was voor mij een openbaring.
Wat kun je veel mooie dingen maken met  epoxy giethars.
Ik vond het heel interessant om te leren hoe je het materiaal kunt gebruiken en ben van plan om het meer te gaan gebruiken in combinatie met mijn schilderwerk en foto’s.
Er heerste ook een relaxte sfeer in het atelier waardoor iedereen in z’n eigen tempo, een eigen compositie kon maken.
Dankzij jouw goede uitleg over gebruik en werking van de epoxy hebben we allemaal iets moois kunnen creëren “!
Jeanette aan de Stegge  Vught      januari 2015 

“Ik heb nu 4 keer een epoxy masterclass  bij je gevolgd en de ontwikkeling is duidelijk te zien.
Eerst is het aftasten hoe de verschillende kleuren in elkaar overgaan.
Daarna ben ik gedetailleerder gaan werken en ook dát is mogelijk na enige ervaring.
Niet dat het ‘je leven verandert’ , zoals een recensent eens schreef over een boek,
maar het werken met ‘epoxy’ geeft enorm veel voldoening en de resultaten zijn altijd verrassend.
Kortom: het verrijkt je leven!
Dank voor de duidelijke uitleg en de aanwijzingen tijdens de lessen in een prettige sfeer”!
Arie Treep   Dordrecht    januari 2015

“Het was een leerzame ochtend.
Ik heb veel geleerd, maar ook nog heel veel niet realiseer ik me.
Het zal wel veel learning by doing worden, en dat is ook leuk natuurlijk:
Udo Wiersma   Oegstgeest   januari 2015

“Wij hebben erg genoten van de interessante workshop epoxy gieten.
Het was een gezellige, informatieve en inspirerende ochtend.
We hebben nu al zin om met het proefpakketje aan de slag te gaan.
Je hebt ons veel informatie gegeven over wat wel en niet mogelijk is met epoxy.
Je bent een rustige doch enthousiaste docent en prettig om naar te luisteren.
Jessica en Michael         ’s Hertogenbosch,    november 2014

“Bedankt voor jouw workshop, ik ben echt blij met mijn ”experiment ”.
Ik vind het effect prachtig en spannend en ga epoxy zeker toepassen in meerdere schilderijen.
Ik zal je op hoogte houden van verdere ontwikkelingen.
Marta Jedrysko   november 2014 

“Het gieten was voor mij een leuke ervaring waarin ik veel heb geleerd, ook inspireert het om diverse mogelijkheden uit te proberen”.
Fien Peeters  Wernhout. november 2014 

“Eind november een epoxy workshop gedaan bij Bart. Superleuk! Wat een grappig spul is dit. Kun je volgens mij eindeloos veel dingen mee maken en creëren. Bart kan je daar echt alles over vertellen en dat doet ie ook. De ideeën komen vanzelf in je op. En dan vertelt ie je (op basis van ervaring) ook nog wat je vooral niet moet doen! En daar heb je misschien nog wel véél meer aan. Kortom: lekker relaxed dagje experimenteren. Kan niet wachten om te beginnen met ’t proefsetje.  En dan ga ik t.z.t. zeker nog een keertje terug.  Bart, thanx voor de inspiratie”.
Anneke Tees   Zeist   november 2014

“Mijn eerste kennismaking met Bart (heerlijk rustige man) en het werken met epoxy was warm en interessant.
Gelijk wil ik meer.
Ik werk al altijd op het platte vlak en sta open voor driedimensionaal werk, als dat al mogelijk is.
Mallen zelf maken en epoxy gieten. Bijvoorbeeld schalen, vazen of………
Dus een week Dordrecht in een heerlijk hotel, goed bed, lekker eten en vooral veel werken maken.
Ben benieuwd of er meer mogelijkheden zijn.
Moe en voldaan naar huis”.
Hilleke van Gils november 2014

“Nog hartelijk dank voor de epoxy masterclass, ik zal hier binnenkort zeker zelf mee doorgaan”.
Hans Levendig Den Haag november 2014 

“Bedankt voor de leuke en leerzame cursus die ik bij jou mocht volgen.
Ik ga er thuis zeker mee verder”.
Elske van der Vliet    november 2014

“Het zijn leuke werkstukken geworden.
Ik vond het een hele leerzame ochtend.
Je hebt veel laten zien en tijdens deze masterclass heb ik een duidelijk beeld gekregen op welke wijze je epoxy kunt gebruiken.
Ik hoop dat ik er op verschillende manieren mee aan de slag ga”.
Leny de Vos- van Erp  ’s Hertogenbosch november 2014

“Ontzettend bedankt voor de epoxy Masterclass.
Ik vond het heel leuk en heb weer veel geleerd en ideeën opgedaan.
Ik ga ook de sokkels van mijn beelden bewerken met epoxy en kleuren !
Zodra ik een paar voorbeelden heb, stuur ik het je op !
Mooie nieuwe techniek, naast het schilderen en beeldhouwen en gecombineerd verrijkt het mijn werk !
Aan te bevelen”!
Fred Stolk  Dordrecht   november 2014

“Ik heb genoten van de epoxy lesdag.
Het was voor mij zeer leerzaam.
Je bent een enthousiaste verteller en de uitleg is echt zeer goed”!
Irene van Nuland  Drunen  november 2014

“Ik vond je workshop zeer de moeite waard.
Je uitgebreide rondgang langs allerlei werken was heel goed om ideeën op te doen en te zien welke mogelijkheden epoxyharsen kunnen bieden.
Inspiratie opdoen en dan gewoon iets proberen is een heel goede combinatie om mee te beginnen.
Je praktische tips maken dat men ook thuis goed aan de slag kan”.
Marieke Samson  Amsterdam  november 2014

“Ik vond het heel leuk en ontspannen.
Ik ga binnenkort zelf  aan de slag met epoxy

Ik heb inmiddels veel  ideeën.
Ik zal zeker nog een workshop bij je volgen”.
Kardia Meijer  juni 2014

“Dank voor de inspirerende ochtend, je enthousiasme over het werken met epoxyhars, alle informatie, echt enorm inspirerend.Jij en epoxyhars hebben het voor elkaar gekregen dat ik zonder plan en het materiaal willen beheersen heerlijk vrij 1,5 uur aan het werk ben geweest met een voor mij “wauw-resultaat”.
Elbreg Scheele  Apeldoorn  juni 2014

“I had such a wonderful experience at the Masterclass epoxy.
I could not stop sharing my experience for the next few days with many others.|
Bart did a great job in inspiring me (who knows little about art) with all the possibilities of epoxy and its magical but rather unpredictable effects.
The short tour of works of other artists and the demo by Bart himself were also very enlightening.
I really appreciated the time that Bart took to explain the background and the options of working with epoxy.
The group size for the class was just perfect, allowing good interaction between the participants as well.
In addition, the work space was very conducive and I was given all the space to express myself through the epoxy.
The outcome was simply amazing. I’d surely love to attend another session and I’d highly recommend this just to anyone, art novice or otherwise”.
SowKheng Hooi  Amsterdam  maart 2014

“Ik heb het een heel plezierige en leerzame workshop gevonden heb.
Zeker de moeite waard”.
Anne de Meij      Dordrecht  maart 2014

“Als fotograaf ben ik geinteresseerd in de mogelijkheden van presentatie van foto’s met een afwerking van epoxy. Daarom heb ik een workshop bij Bart gevolgd.
Hij is een bevlogen kunstenaar en legt alle mogelijkheden met epoxy uit aan de hand van vele voorbeelden.
De artistieke toepassingen zijn legio en overweldigend.
Later worden de potjes met gekleurde vloeibare epoxy gevuld en laat hij zien hoe je kunt toveren met kleuren.
Het mooie van epoxy is dat het gieten een dynamisch proces is.
Je moet geduld hebben om te zien hoe de structuren veranderen nadat ze aangebracht zijn.
Zelf heb ik geëxperimenteerd met verschillende soorten moertjes en ringetjes van de ijzerwinkel.
Het effect is boeiend.
Je kan zoveel kanten op met epoxy en Bart is bereid daar alles over te vertellen.
Maar bovenal is het een kwestie van zelf gaan doen.
Op basis van wat ik in de workshop geleerd heb ben ik nu in staat thuis verder te experimenteren.
Daarbij wil ik foto’s gaan gebruiken in combinatie met gekleurde epoxy”.
Jeroen Snel     Amsterdam maart 2014 

“Zaterdag 8 februari 2013 weer een workshop Epoxy gevolgd bij Bart van der Bom.
Het was inmiddels de tiende workshop bij Bart en ik ben nog steeds niet uit geëxperimenteerd.
Epoxy biedt zoveel mogelijkheden. Spelen met kleuren, voorwerpen toevoegen, collages , andere materialen gebruiken.
Het geeft steeds weer verassende effecten die soms zomaar spontaan ontstaan.
Het wordt vaak anders dan je bedacht had, je moet steeds anticiperen op hetgeen ontstaat en dat…….maakt het ook zo leuk !
Daarnaast is het ook inspirerend om anderen aan het werk te zien.
En, je hoeft echt niet heel kunstzinnig of ervaren te zijn om een mooi effect te behalen !!”
Art Groenenboom     Papendrecht  februari   2014 

“Op zaterdag 8 februari 20014 heb ik meegedaan aan de masterclass epoxy.
Het was voor mij een eerste kennismaking met epoxy gieten.
De masterclass begon met het bekijken van verschillende mooie epoxy werken.
Wat een prachtig materiaal is het!
Na deze inspirerende eerste verkenning , kregen we een heel duidelijke uitleg.
Bart liet stap voor stap zien hoe je te werk gaat.
Eenmaal zelf aan de slag, geeft Bart aanwijzingen en ideeën.
Ik kijk terug op een geslaagde ochtend met als resultaat 2 mooie taartlampen.
Aika Timmers      Zwijndrecht      februari 2014

“Bedankt voor je masterclass epoxy-gieten.
Het materiaal kende ik alleen als eindresultaat, en was verrast wat je er mee kunt doen.
Het is een leerzame dag geworden, en hoop het in de toekomst in mijn schilderijen te kunnen verwerken”.
Irene O. Rijs     Tilburg  januari 2014

“Ik heb het een hele leerzame en inspirerende workshop gevonden, reuze bedankt !”
Hanneke Messelink-Anders          Etten-Leur        januari 2014

“Ik heb ’t erg leuk gevonden om twee uur te mogen kennismaken met de wereld van het epoxy-schilderen (heel wat anders dan wat ik normaal gesproken doe, maar zeer interessant)”.
Mensah van der Wal       Haarlem  januari 2014

“Bart, alsnog bedankt voor de grandioze dag die je me bezorgt hebt.
Vooral de manier en het enthousiasme waarmee je de zaak deed sprak me erg aan.
Met epoxy is er weer nieuw hoofdstuk voor mij begonnen.”
Jaap Roseboom     Nieuwstadt  september 2013

“Net als jij heb ik ook van deze workshop genoten.
Leuk om te zien wat de resultaten waren.
Ik ben beslist heel enthousiast over dit materiaal.
Dank je wel voor je deskundige uitleg en je goede organisatie.
Het was een heel plezierige ochtend en ik kom graag nog eens.”
Joke Bresser       Utrecht       juni 2013

“Vandaag cursus gevolgd. Was erg leuk en leerzaam , bedankt hiervoor.”
Jeannette Goderie          Sluis, Zeeuws Vlaanderen       januari 2013

“Ik wil je hartelijk bedanken voor de enthousiaste manier waarop je ons een blik hebt gegeven in de wereld van epoxy gieten.
Je hebt me geïnspireerd en weer op ideeën gebracht om epoxy verder te gebruiken in mijn werken”.
Erik Pluis      Maastricht      november 2012

“We zijn best trots op het resultaat en fantaseren hoe we verder gaan, want dat gaan we zeker doen.We hebben een fijne dag gehad en weer iets om te ontdekken en te proberen.
Als je ouder wordt moet je van alles afscheid nemen en we hebben er nu iets nieuws bij, geweldig.”
Jet en Niek van Haaren           Landgraaf       september 2012

“Het was weer erg leuk om mee te doen.
Ik wil mij gelijk wel weer opgeven voor de masterclass op zaterdag 14 september.”
Art Groenenboom      Papendrecht       juni 2012