Reviews schildervakantie

Reviews met betrekking tot de schildervakantie/schilderweek in Dordrecht en Frankrijk die Barteljee de afgelopen 10 jaren heeft georganiseerd:

“Bart zorgt voor structuur.
Hij is geduldig en zorgt voor zelfvertrouwen.
Hierdoor kan je presteren.
Ik vond het geweldig.”
Iny uit Delft  juli 2018

“Heerlijke schilderweek gehad.
Alles zat mee, prachtig weer, heel mooie locatie en een lieve gastvrouw en gastheer.
Ik heb veel geleerd.
Het was super georganiseerd.
Het was mijn eerste kennismaking met schilderen en ik ga er zeker mee door.”
Jolanda uit Naaldwijk  juli 2018

“Enkele dagen les krijgen van Bart is een aanrader.
Goede begeleiding met veel tips.
Bart heeft veel kennis over kunst, hij weet je te stimuleren en verder te kijken dan je neus lang is.
Het waren fijne dagen.
Bedankt Bart. ”
Erica Udema van Groddeck uit Den Haag  juli 2018

“Een heerlijke week samen schilderen met gelijkgestemden op een mooie plek met goede verzorging.
Wat wil je nog meer?”
Johanneke Schneider uit Dordrecht  juli 2018

“Het was een heerlijke week.
Het weer zat mee, waardoor we de hele week buiten konden schilderen, wat voor mij nieuw was.
Hartelijk bedankt voor de vele tips.”
Elly uit den Haag  juli 2018

“Prima cursus!
Leerzaam en gezellig.”
Jacqueline van der Vet uit Nootdorp  juli 2018

“Ik heb opnieuw een fijne week gehad in Dordrecht na mijn deelname in 2017.
De verzorging en de maaltijden zijn geweldig.
De groep was binnen één dag weer een echte groep.
Voor herhaling vatbaar!”
Petra Vrolijk uit Berkel en Rodenrijs  juli 2018

“Super zomerschildervakantieweek gehad.
Een eerste kennismaking in deze vorm en zeker niet de laatste keer.”
Hanneke Drukker uit Wierden  juli 2018

“Goede lessen, prima communicatie en een mooie omgeving met mooie natuur.
Leuke plekjes in overvloed om te schilderen, bomen, bloemen en landschappen.”
Truus   juli 2018

“Bart laat je vrij en geeft je tegelijkertijd houvast om iets nieuws uit te proberen.
De inleiding in de ochtend met de beamer en de verhalen over diverse kunstenaars zijn inspirerend en dagen je uit.”
Ank  juli 2018

“De schilderlessen zijn heel inspirerend en leerzaam.
Goede begeleiding en juiste tips.
Het eerste halfuur een intro met beamer was top.
Uitermate lekker gegeten.
Een utopische plek in de Randstad.”
Edith den Hollander uit Voorschoten  juli 2018

“Ik heb een fantastische schilderweek gehad op een prachtige landelijke locatie die buitenlands aandoet, maar toch vlakbij de stad Dordrecht ligt.
Met input van Bart en door de dynamiek van de groep heeft het intensieve schilderen mij goed gedaan.”
Lisette van Gameren uit Dordrecht  juli 2018

“Mooi afwisselend programma met persoonlijke aandacht en vooral positieve, concrete feedback.
De introducties van diverse kunstenaars is boeiend.
Bart geeft concrete tips om mee aan de slag te gaan.”
Alien uit Bennekom  juli 2018

“Tijdens de schilderweek op de Eikenhof onder leiding van Bart heel veel gemaakt, heel veel geleerd, verrassende technieken uitgeprobeerd en met een voldaan gevoel naar huis gegaan.
Met een hoofd vol met nieuwe ideeën kan ik ook zonder Barts bezielende verhalen verder.
Tot een volgende zomer.”
Marjon Koerselman  uit Amersfoort   juli 2018

“Ik heb een heerlijke week gehad, hard gewerkt en toch een vakantiegevoel gehad, ondanks dat ik niet gelogeerd heb op de Eikenhof.
Met de andere deelnemers toch een eenheid ervaren, voelde me er beslist niet buiten staan.
Heerlijk om met een groep een week samen te schilderen, te eten, te praten en elkaar te adviseren waar nodig.
Voor herhaling vatbaar.”
Annie Uitterlinden uit Dordrecht  juli 2018

“Leren, stimuleren, waarderen en motiveren, dat is wat deze week me heeft gebracht.
Nieuwe technieken, kennis over het impressionisme, toepassen en herkennen van basisprincipes.
Bart laat je geloven in eigen kunnen en helpt je verder om met plezier te schilderen.
Een waardevol element in het leren kijken, begrijpen en waarderen van het werk van mede cursisten.
Op een relaxte manier heerlijk een weekje ondergedompeld worden in verf, kwasten en schilderijen om vervolgens zelf weer gemotiveerd te zijn om verder te gaan.
Kortom super!”
Annelies  uit Zeewolde  juli 2018

“De schilderweek was buitengewoon prettig door goede opdrachten en goede begeleiding.
Heel veel geleerd.
Verzorging en slapen op de Eikenhof heerlijk en relaxed.
Aanrader en ik kom zeker nog eens terug.”
Marjolein van Gessel uit Elst  juli 2018

“Geweldige schilderweek met Barteljee op de Eikenhof te Dordrecht.
Je hoeft niet naar Frankrijk.
Dordrecht, daar gebeurt ‘t.
Heel veel geleerd, goede lessen in super relaxte sfeer.
Vriendelijke gastvrouw en gastheer en een geweldige kok.”
Tineke uit Zeewolde  juli 2018

“Heerlijk om dichtbij huis er even helemaal tussenuit te zijn voor een echte schildervakantie.”
Marianne uit Papendrecht  juli 2018

“Topweek met in een heel gezellige en huiselijke omgeving.
Veel geleerd.”
Francien Carbaat uit Elst  juli 2018

“Prima cursus voor schilders met ervaring, die op zoek is naar verdieping.”
May Saris uit Rhoon   juli 2018

“Een zeer succesvolle week.
Heel veel geleerd, goede tips ontvangen en een leuke groep deelnemers.
De locatie “De Eikenhof”is zeer mooi gelegen. De tuin geeft heel veel inspiratie en elk hoekje is op doek vastgelegd.
De verzorging van de inwendige mens was perfect.”
Augustus 2017

“Een unieke en bijzondere manier om in eigen stad bezig te zijn met creatieve ontwikkeling.
Waarom 800 km rijden als het ook in eigen land kan op een prachtige locatie met perfecte verzorging.”
Jolanda Boonstra uit Dordrecht  augustus 2017

“Een inspirerende en uitstekend verzorgde schilderweek.”
Petra Vrolijk uit Berkel en Rodenrijs  augustus 2017

“Ik heb heel erg genoten van deze week, de omgang met de andere deelnemers, het heerlijke eten en de warmte van de eigenaren van de Eikenhof.”
Trudie Meijer  uit Dordrecht  augustus 2017

“Dit is een echte schilderweek met besprekingen en ook nog een avondprogramma met adviezen en hulp tijdens het schilderen.”
May Saris  uit Rhoon  augustus 2017

“De zomerweek in Dordrecht was voor mij een onderdompeling in mogelijkheden in de schilderkunst.
Qua techniek en stijlen en qua gebruik van materialen.
Lekker hard werken in de buitenlucht en precies de juiste aanwijzingen om de “finishing touch” toe te kunnen passen.
De films tijdens het avondprogramma zijn een verrijking en blikverruimend.
Een heerlijke ontspannende en inspirerende schilderweek.”
augustus 2017

“Genoten van de schilderweek.
Leuke groep, en enorm geïnspireerd door een voor mij nieuwe techniek die ik zeker in combinatie met andere technieken ga toepassen.”
Cootje Vredenduin  Gouda  augustus 2017

“Bart van harte bedankt voor de Geweldige week.
Het was leerzaam / gezellig /ontspannen steeds een goede sfeer en geweldig eten dankzij Ton en Elly !
Echt zo gastvrij , kortom een week om niet te vergeten !”
Ida Baxmeier  Hazerswoude  juni 2017

“Bart bedankt!
Wat een leuke en ontspannen manier om meer kennis op te doen van schilderen.
De goede zorgen van Elly en Ton, de gezellige groep en niet te vergeten een super docent.”
Kees van der Leer    Zwijndrecht    juni 2017.

“Het was een geweldige week, ik zit echt vol met ideeën en inspiratie.
Ik heb de week zeer positief ervaren mede dankzij de geweldige gastvrijheid en het heerlijke eten van Ton en Elly.
Ik vind je een hele prettige leraar, de uitleg was goed.
De lessen waren goed gevarieerd en ik heb veel geleerd over andere kunstenaars.”
Petra van der Meer    Hazerswoude  juni 2017

“Net terug van een geweldige schildersweek!
Het was zowel intensief als ontspannend.
Geweldig ook om, via films, kunstenaars aan het werk te zien en te horen wat hen drijft.
De groepsdynamiek en de gastvrije accommodatie met heerlijk eten en een wijnproeverij waren de kers op de taart!”
Anita van Vliet  Haastrecht   juni 2017

“Na een halve dag op mijn dagelijkse werkplek heb ik al weer heimwee naar de supergezellige en lekkere schilderweek.“Ik heb een heerlijke week gehad en vond dat wij het zeer getroffen hebben met de groep in zijn geheel.
Ook de locatie was erg leuk en de verzorging door Ton en Elly was top, lekker en afwisselend gegeten en zij waren erg hulpvaardig!”
Jolanda Baardman  Villars sur Ollon  Zwitserland     mei 2016

Wat een fantastisch oord, met lieve mensen, mooie landschappen en leuke dorpjes.
Het huis, de tuin, het kasteel, het eten, nog meer eten met even veel wijnen; het liet echt niks te wensen over.
Dank je wel Bart voor je inspirerende en stimulerende leermeesterschap en voor je warme en gezellige persoonlijkheid.”
Anneloor ten Asbroek  Amstelveen  mei 2016

“Het was echt fantastisch!
Deze schilderweek blijft nog lang in mijn herinnering hangen”.
Bram Mout Dordrecht mei 2015

“Ik ben nog aan het afkicken van de schilderweek in La Sauvagère.
Ik vond het een geweldige positieve ervaring met een leuke groep en ik vind je een uitstekende en inspirerende docent”.
Peter Jansen Woerden mei 2015

“Ik heb deze week als heel fijn ervaren.
Heerlijk ontspannen en tegelijk uitdagende opdrachten om aan te werken.
Never a dull moment.
Met de uitstekende begeleiding van Bart en de voortreffelijke gastvrijheid van La Sauvagère was dit een week waar ik nog vaak aan zal terugdenken”.
Hans van der Spek Gouda mei 2015

“Het was een hele bijzondere week in la Sauvagère…zeker voor mij.
Je hebt het beste uit de cursisten gehaald en hen allen inspiratie meegegeven.
Voor jou heel veel bemoedigingen, inspiratie en succes.
Zeker tot ziens”.
Henny Luijendijk Krimpen aan de Ijssel mei 2015

“Wat was het een geweldige week in Frankrijk!
Fijne groep, prachtige omgeving, culinaire hoogstandjes en last but not least, een inspirerende leraar.
Veel gelachen en veel geleerd.
Kortom, een super gezellige verwenweek!
Heel veel dank daarvoor Bart”.
Margo Bon Wageningen mei 2015

“Een super schildervakantie dankzij de inspirerende lessen van Bart en films over impressionistische schilderkunst.
Vol overgave heb ik heerlijk geschilderd en geëxperimenteerd met penseel, paletmes en jawel, een raamwisser!
De gastvrijheid in de Hoeve kent geen grenzen.
Betere begeleiding kun je je niet wensen!
Complimenten voor allemaal”.
Caroline Heerema Elburg mei 2015

“We hebben het zo ontzettend fijn gevonden tijdens de schilderweek in Frankrijk!!
Ik wil bij leven en welzijn volgend jaar weer.
Bart, nogmaals dank voor je fijne lessen.
Wil en Ad Baan  juni 2014

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Frankrijk en daar heb jij veel aan bijgedragen Bart”.
Roeland Opstroom  juni 2014

“Bedankt voor de mooie week. Ik heb ervan genoten. Het was echt helemaal af:.
Monique Spaan juni 2014

“Ik vond het een heerlijke week!
Jij bedankt voor de organisatie, de schildertips en de gezelligheid”.
Arianne Lodder juni 2014

“Nadat ik de schildervakantie in Frankrijk had afgesloten, was er maar éen gedachte, “waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”
Ik vind het leuk om jou te vertellen, dat er bij mij een lichtje is gaan branden richting impressionisten.
Ben lekker bezig, op de momenten die dat toelaten ( ik heb een drukke baan). Maar ik vind het heel prettig om te vertellen dat ik mij weer in balans vind, als ik lekker buiten of binnen mijn fotografische momenten omzet in een inpressionistische stijl. Ik vind het echt heeerlijk om er mee bezig te zijn, op een terrein dat ik nog niet eerder aan het verkennen was.
Dank dus!”
Corry van Hamond  juni 2014

” Ik heb enorm genoten van deze schilderweek. Dankzij de goede adviezen van Bart heb ik weer veel bijgeleerd en ook inspiratie opgedaan. De verzorging door Elly en Ton was ronduit fantastisch. Bovendien werkte het weet mee en hadden we een leuke, gezellige groep. Zeker voor herhaling vatbaar”.
Elly van Heeswijk augustus 2013

“Ik kijk met veel plezier op de schilderweek terug. De groep vond ik ook heel leuk.
Ik kan weer even verder met wat ik geleerd heb.
Het is wel even wennen,  nu ik weer thuis ben, om zelf mijn maaltijden te verzorgen .
Bovendien kan ik best aardig koken maar niet zoals Elly. Bedankt voor alles”.
Elly Heijboer augustus 2013

“Het was een geweldige week, met geweldige mensen, heerlijk eten en last but not least een super cursus.
Ik heb veel geleerd, dus genoeg stof om mee verder te gaan. Dank voor al je goede raad”.
Francien Veulings augustus 2013

“Ik heb enorm van de week genoten. De week is fantastisch georganiseerd, goede voorbereiding, begeleiding en interessante avondvullende films.Geweldig ook, zoals je de hele week positief aanwezig was”.
Nelleke Cools augustus 2013

” Een super leuke en leerzame week. Hartelijk bedankt !
Lizbeth de Jager: mei 2013

” Bart, bedankt voor je positieve commentaren en inspirerende kijk op Kunst”.
Anja Uittenbogaard: mei 2013

“Dank voor een geweldig inspirerende week, in een fantastische context verder buiten bestaande kaders kunnen komen.
Op naar de volgende uitdaging.
Gerard Lagerwey mei 2013

” Heel erg bedankt voor de goede adviezen. Het was een heerlijke en gezellige week”!
Nénette de Jager : mei 2013

” Wij hebben een leerzame, gezellige en vooral lekkere week gehad op La Sauvagère.”
Jet en Niek van Haaren: mei 2012

” We hebben genoten van een leerzame, gezellige en culinaire verwenweek. Voor herhaling vatbaar””.
Anke en Jetske den Boer mei 2012

” We hebben het heel goed gehad samen. Ik heb intens geschilderd en voel me dan ook helemaal uitgerust”.
Eva Sellers mei 2012

“Wederom was het een superweek, leuke onderwerpen en een super accommodatie”.
Henk Bax  augustus 2011

” Mijn dank en complimenten hoe je mij geholpen hebt de vaste beelden en patronen los te laten en met een aantal verrassende doeken huiswaarts te keren.”
Jan Gerard Haagsma: augustus 2011

“Geweldig leuke schilderweek, ontzettend mooie schilderijen gemaakt, veel gezelligheid en echt heel veel gelachen”.
Martin en Gerda van Eck augustus 2011