Reviews online cursussen

Hieronder kun je 34 reviews lezen van deelnemers aan de online teken- en schildercursussen bij Barteljee.

“Wat ben ik blij dat ik op aanraden van een vriendin bij Barteljee terecht gekomen ben.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de online schildercursus “abstract schilderen deel 1”.
Elke 14 dagen een nieuwe opdracht.
Het is voor mij echt worstelen, maar heb het idee dat ik daardoor wel verder kom met schilderen.
En ik ga het steeds leuker vinden.
De bespreeksessies vind ik van grote toegevoegde waarde.
Ingrid   april 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 1”

“Ik wilde je nog laten weten, dat ik deze cursus met veel plezier heb gevolgd.
We zijn erg streng voor onszelf geweest in deze corona tijd, we zijn de deur niet uit geweest.
Het schilderen heeft me naast veel plezier ook een goed ritme voor de dagen gegeven.
Steeds een nieuwe uitdaging om mee aan de slag te gaan en dan na enkele dagen je feedback en een beeld van de andere werken voor hetzelfde thema.
Het was fijn dit zo te volgen.
Bedankt daarvoor.”
Gerdi  april 2021  online schildercursus voor gevorderden

“Bart ik wil je heel hartelijk bedanken voor je lessen.
Ik heb er van genoten, heel veel inspiratie heb ik op gedaan en ik heb onderwerpen geschilderd waar ik anders nooit aan begonnen was.
Heb veel geleerd van de besprekingen en ook mijn mede-cursisten hebben mij geïnspireerd.
Ook van hen leerde ik veel.”
Jacolien  april 2021  online schildercursus voor gevorderden

“Uit corona-nood ontstaan, maar wat een Eye opener deze online cursus!
Vooral bij abstract schilderen wil je even geen anderen blikken om je heen, zodat je even vrij kunt kliederen om te ervaren dat je iets kunt laten ontstaan. Bart innoveert het kunstonderwijs!”
Hans april 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 2”

“Cursussen waarbij ‘het schilderen in de stijl van een meester’ centraal staat, zijn voor mij zeer inspirerend.
De horizon van technieken en ideeën wordt verbreed, zeker wanneer dit nog wordt aangevuld met het werk van de medecursisten en jouw bespreking hiervan. Het is enorm inspirerend en stimulerend.
En en-passant leer je ook nog enkele nieuwe meesters en hun werk kennen.”
Frans april 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 2”

“Ik heb nu voor de tweede keer een cursus abstract schilderen gedaan bij Barteljee.
Ik vind het een mooie opbouw om eerst de technieken te leren en daarna kennis te maken met kunstenaars, zodat je direct anders kijkt naar de werkstukken maar ook je eigen creativiteit geprikkeld wordt.
Vooral niet kopiëren maar geïnspireerd worden, zodat je een eigen stijl gaat ontwikkelen.
Het bespreken van de werkstukken met medecursisten is erg leerzaam en Bart kan dit op een mooie en rustige manier uitleggen.
Ik heb het als een verrijking ervaren en ga op deze weg verder.”
Cor   april 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 2”

“Ik heb genoten van de afgelopen cursus en het stimuleert me enorm.
Jij hebt voor mij een format ontwikkeld, wat ik heel erg nodig heb, om door te gaan en om weer op mijn oude niveau terug te komen.”
Wil  maart 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 2”

“Na de 10e les, kan ik alleen maar zeggen, dat ik ben gegroeid en meer lef heb gekregen.
Iedere dag zat ik, met veel plezier, aan de opdrachten te werken.
Van de  –tig schilderwerken van de andere cursisten, kan ik alleen maar zeggen; Wat een creativiteit, fantasie etc. schuilt er in een mens.
Ik heb genoten, iedere dinsdag weer, van de bespreeksessies.
Bart, ik wil jou ook heel hartelijk bedanken, voor de vele uitleg van iedere schilderwerk.
Dat was een stimulans.
Er is meer dan alleen een tube verf en kwast en papier.
De  verschillende opdrachten en de uitgebreide uitleg, heeft voor mij het onbekende van het abstract schilderen bekend gemaakt.
De volgorde van deel 1 en dan deel 2 heeft voor mij prima gewerkt.”
Sonja  maart 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 1 en deel 2”

“Deze cursus is me zeer goed bevallen.
De opbouw van de lessen zijn goed op elkaar afgestemd.
Ook de feedback was prima.
Kortom een top cursus.”
Els  maart 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 2”

“Ik heb met veel plezier aan de opdrachten gewerkt en vind de cursus opgebouwd door middel van  opnames een fijne manier van een online cursus volgen. Bedankt voor al je tips!”
Irina  maart 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 1”

“En erg leuk deze cursus!
Jaren niet getekend of geschilderd, heerlijk om het weer op te pakken.
Hanneke  maart 2021   online schildercursus “5 spannende schildertechnieken”

“Ik vond de cursus echt heel erg leuk en leerzaam.
Dank in ieder geval voor al je input en feedback.
Een super manier om zo in Coronatijd creatief bezig te zijn.”
Marjon maart 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 1”

“Bedankt voor alle adviezen tijdens de cursus.
Ik heb er veel van opgestoken.”
Sjors maart 2021  “online portret leren tekenen voor starters”

“Door de cursus wordt ik geprikkeld om te kijken, te bedenken en dan te doen.
Ik omarm het ontdekken.
Dit gehele proces vind ik heerlijk, voor herhaling vatbaar.
De stok achter de deur is dat je het binnen 14 dagen in moet leveren.
Dank voor je ondersteuning, zo ook de onbekende medecursisten: fijn die diversiteit.”
Corry   maart 2021  online schildercursus “Leren schilderen met het paletmes”

“Je hebt me ongelooflijk blij gemaakt met deze cursus abstract schilderen en dat terwijl ik eerst niet eens in wou schrijven!
Ik heb geleerd los te laten dat “het wat moet zijn”. en experimenteer , kras en veeg dat het een lieve lust is.
Ook kan ik niet meer zonder mijn creditcard, maar dan niet in de hoedanigheid van betaalmiddel .
Ik schiet ‘s ochtends in mijn schilderkleren en kom er voor de avond niet meer uit.
Je hebt dus heel wat teweeggebracht!”
Ik leer veel van je lessen, niet alleen wat compositie, diepte en kleurgebruik betreft, maar dat ik moet nadenken over wat ik wel en wat ik niet wil.
Ik hoop dat je ook na Corona doorgaat met je online lessen.
Ik kan nooit  fysiek een serie lessen volgen, omdat wij  veel in Zwitserland zijn en daar vaak ook onverwacht naar toe gaan.
Maar dit kan ik daar ook doen!”
Els  maart 2021  online schildercursus “Abstracte schildercursus deel 1”

“Wat een heerlijke opdrachten.
Ik ben heel blij met jouw besprekingen en niet te vergeten het paletmes!
Ik hoop dat je na de zomer doorgaat met online cursussen want ik ben heel nieuwsgierig naar spannende schildertechnieken.
Bedankt voor deze cursus, ik heb ervan genoten.
Baudi     maart 2021   online schildercursus “Schilderen met het paletmes”

“Het was weer een bijzondere avond met je bespreek sessie.
Heel veel geleerd en ontdekt en bovenal heel erg enthousiast vanmorgen begonnen met verbeteren en verder experimenteren.
Het is heerlijk om zo te werken, veel dank voor jouw bijdrage aan ervaring opdoen.
Wat mij betreft is dit de ideale les vorm die voor mij zeer inspirerend is.
Voor mij dus altijd deze vorm vasthouden.”
Willie maart 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 2”

“Ik dank je voor je inspiratie en je lessen.
Ik heb er veel aan gehad en heb echt de smaak te pakken om met acrylverf te werken.
Ik kom ook graag nog een keer bij je op les.”
Christiane  maart 2021  online schildercursus “5 spannende schildertechnieken”

“In deze tijd van veel thuis zitten, zocht ik via Google op ‘online cursus abstract schilderen’ en op deze manier kwam ik bij jou terecht.
De cursus vind ik erg interessant en leerzaam.
Tot nu toe schilderde ik altijd vanuit mijn gevoel; ‘ik doe maar wat’ zei ik altijd.
Door deze cursus bekijk ik voor het mijn schilderijen in termen van diepte, compositie enz..”
Altiene  februari 2021 online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Ik heb enorm genoten van de hele reeks “Abstract leren schilderen!”
Nogmaals bedankt voor uw deskundig advies en tips!”
Ann  februari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Ben heel blij met alles van de cursus!
De instructies zijn heel leerzaam en inspirerend, net als de bespreeksessies.
Ben er heel tevreden mee. Dank!
Verheug me weer op de volgende opdracht en jouw bespreking van al die creatieve invullingen van de opdrachten.”
Marjo  februari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1″

” Wat een leuke, leerzame en inspirerende cursus, ik hoop zo dat er snel een vervolg komt!
Abstract schilderen is voor mij erg ontspannend.
Van te voren weet ik niet wat ik ga maken en tijdens het schilderen kan ik nog alle kanten op.
Geen frustraties dus als iets niet lukt.
Het bewonderen van de schilderijen van de medecursisten en de nabespreking vind ik erg leerzaam en daaruit haal ik nieuwe inspiratie.
Ik heb vanaf 2014 al meerdere cursussen (online) bij je gevolgd, zoals: schildertechnieken, portretschilderen, schilderen like the masters. En natuurlijk de workshops epoxy en verf gieten.”
Anita  februari 2021  online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Bedankt voor de leuke opdracht en goede prettige evaluatie.
Wat worden er mooie schilderijen gemaakt!”
Riny  februari 2021  online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Dank je wel voor de 1e bespreeksessie van de cursus.
Ik wist niet wat ervan moest verwachten, maar ik vind het leuk en interessant.
Dank voor het commentaar!”
Trudy  januari 2021  online schildercursus “5 spannende schildertechnieken”
“De bespreeksessie vond ik echt ‘n feestje.
Heel inspirerend.
Mooi hoe je in al die verschillen de kwaliteiten belicht.
Was wel het cadeau in deze schrale Corona-week.”
Marjo  januari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Dank je wel voor de feedback en tips.
Je bent echt enthousiasmerend.
Wies   januari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Vond de bespreking van de 1e les heel interessant!
Kijk uit naar de 2e bespreking.”
Joke  januari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Dank voor je film met bespreking van al het werk.
Ik ben onder de indruk van het niveau.
Dit is mijn eerste schildercursus en alles is nieuw voor mij. Schilderen in lagen, een eye opener…”
Hans  januari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Veel geleerd van deze opdracht.
Mijn complimenten voor jouw bespreking van de vorige werkstukken: boeiend én leerzaam !”
Frans  januari 2021   online schildercursus “Abstract leren schilderen deel 1”

“Ik heb enorm van deze cursus genoten, vooral omdat de onderwerpen en de bijbehorende uitleg van Bart je een goede richting op sturen.
De onderwerpen zijn uitdagend en dwingen je om ook eens wat anders te doen.
Werken met paletmes levert na een aanvankelijke strijd vaak de allermooiste resultaten op.”
Anita  oktober 2020  online schildercursus “Schilderen met het paletmes”

“Ik heb met veel enthousiasme deelgenomen aan de online schildercursus ‘ leren schilderen met het paletmes’.
Ik vind het fijn om in mijn eigen thuisomgeving te kunnen schilderen aan de hand van een leuke opdracht, maar om tegelijk toch deel uit te maken van een groep.
Werken met een paletmes was nieuw voor mij, maar geeft veel  mogelijkheden zoals krassen, stempelen, en schrapen.
Ieder schilderij was weer een nieuw avontuur.
Intensief, maar ook heel leerzaam om zoveel te schilderen.
Ik was steeds benieuwd naar de filmpjes waarin Bart het werk van mij en de andere cursisten besprak.
Bart volgt met belangstelling het werk van alle cursisten en bespreekt dit op een opbouwende manier met veel aandacht voor allerlei details.
Het is leuk en leerzaam om zo naar je eigen werk en dat van anderen te kijken.”
Gerda  oktober 2020  online schildercursus “Schilderen met het paletmes”

“In de tijd dat je niet zo veel kunt plannen leer je te waarderen wat wel kan.
Het is een uitdaging om als je nog nooit  geschilderd hebt, het paletmes ter hand te nemen.
Sommige opdrachten gaan me “ makkelijker “ en voor sommige had Ik Bart liever naast me gehad voor directe feedback.
Van elke worsteling /schildering van mij wist Bart toch iets positiefs te zeggen, dat is een talent.”
Nancy  oktober 2020  online schildercursus “Schilderen met het paletmes”

“De combinatie met de besprekingen van alle werken, en de diverse stijlen van de deelnemers is zo’n verrijking voor mijn ontwikkeling op schildergebied, en maakt dat ik nu ook thuis nog steeds bezig ben ermee.
ik weet nu dat ik ook mezelf bezig kan houden en uit kan dagen, en dat ik het ook langs een pad kan leiden dat ergens naar toe gaat en goed voelt.
Dus “eeuwige dank” voor het aanbieden van dit type cursussen online.
Ongekend op zich, en met jouw insteek en kwaliteiten erbij ongekend waardevol.”
Anneloor  augustus 2020 online schildercursus “Schilderen met het paletmes”

“Een interessante cursus en goede onderwerpen.
Het is hard werken…..vond ik.
Dankjewel Bart voor je initiatief.”
Olga  augustus 2020 online schildercursus “Schilderen met het paletmes”