Reviews schildervakantie

Reviews met betrekking tot de schildervakantie/schilderweek in Dordrecht die Barteljee de afgelopen jaren heeft georganiseerd.

In 2021 organiseert Barteljee opnieuw schilderweken op de Eikenhof.

Je kunt je op de hoogte blijven van het nieuwe aanbod door het formulier aan de rechterzijde van deze page in te vullen.

Reviews met betrekking tot de schildervakanties die Barteljee de afgelopen jaren heeft georganiseerd in Dordrecht:

“Deze week heeft mij er toe gebracht dat ik iets nieuws moet durven ondernemen.
Bart daagt je uit en dat vind ik heel positief.”
Simon uit Goirle    augustus 2020

“Voor de eerste keer deelgenomen aan een schilderweek.
Veel inspiratie en nieuwe ideeën opgedaan om me zelf verder te ontwikkelen.”
Ton uit Tilburg    augustus 2020

“Ik vond het een leuke en inspirerende week met veel tips en tricks.
Goede sfeer en een heel fijne locatie.”
Betty uit Alkmaar    augustus 2020

“Inspirerende en bevrijdende schilderweek op een mooie locatie met lekker eten.”
Marieke uit Krimpen aan de IJssel   augustus 2020

“Fijne schilderweek met een gevarieerd programma.
Veel nieuwe ideeën en inspiratie opgedaan.”
Stefanie uit Muiden    augustus 2020

“Gezellige schilderweek met goede uitleg van Bart.”
Anton uit Zwijndrecht    augustus 2020

“Bart geeft inspirerende schilderweken op een fijne locatie.”
Jet uit Almere   augustus 2020

“Heb genoten van deze week.
Veel tips gekregen over de kneepjes van het vak.
Bart geeft iedereen veel aandacht en hij heeft veel geduld.
Bedankt, ik kom zeker terug.”
Cilia uit Zeist   augustus 2020

“Schildervakantie met een leerzaam en interessant programma.
Prachtige locatie met uitstekende catering en logies.”
A uit Amersfoort  augustus 2020

“Op de Eikenhof heb je een goed verzorgde en fijne week met een geweldige begeleiding door Bart.
Vooral fijn dat theorie en praktijk goed afwisselt en je kennis maakt met verschillende schilders en stromingen.”
Bowine uit Utrecht   augustus 2020

“Heel fijne en goed georganiseerde schilderweek.
De voorpret was al groot door me te verdiepen in de schilders die aan de orde kwamen tijdens deze schilderweek.
De inleidingen aan het begin van de dag zijn inspirerend om vervolgens aan de slag te gaan.
Fijne en gezellige groep deelnemende schilders waar ik naast Bart ook veel van geleerd heb.
Kortom, voor herhaling vatbaar.”
Marie-Monique  uit Amsterdam   augustus 2020

“Het is de tweede keer dat ik aan deze schilderweek heb deelgenomen.
Het was weer top!
Volgend jaar weer.”
Jolanda uit Naaldwijk  augustus 2020

“Geweldige week gehad.
Vooral de presentaties aan het begin van de dag met een combinatie tussen kunstgeschiedenis en schildertechnieken vond ik bijzonder interessant.
Ik heb goede persoonlijke adviezen van Bart gekregen en heb ook veel van de andere deelnemers geleerd.”
Catherine uit Utrecht   augustus 2020

“Het was weer ( voor de derde keer ) een inspirerende week met leuke deelnemers en goede verzorging.
Top!
Aanrader.”
Petra  uit Hazerswoude   augustus 2020

“Ik vond vooral de combinatie van bepaalde stromingen en hun schilders qua schildertechnieken in combinatie met de visie in die tijd erg leuk en leerzaam.
Ben voor de 2e keer super enthousiast.”
Diane uit Dordrecht    augustus 2020

“Fijne week met veel schilderplezier waarin je wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen.”
Marianne uit Barendrecht   augustus 2020

“”Voor mij was de schilderweek belangrijk, omdat ik door omstandigheden een jaar niet had geschilderd en me geblokkeerd voelde.
Daar ben ik dus nu overheen,waarvoor dank.”
Sarah  augustus 2020

“Een fantastische week in een mooie omgeving.
Veel geleerd van de tips van Bart.”
Anneke uit Vierpolders  augustus 2020

“Heel inspirerende en stimulerende schilderweek.
Mooie plek.
Boven verwachting goed.”
Lida uit Geldermalsen  augustus 2020

“Heel fin om elke dag te starten met een leuk “college” over de schilder van de dag.
Dat vond ik heel inspirerend.
Veel mooie plekken op het terrein van de Eikenhof waar we konden schilderen.
Prettige individuele begeleiding.”
Oda uit Utrecht   augustus 2020

“Een heerlijke ontspannen week.
Veel geleerd, voelde me vrij en ook gerespecteerd.
Prima locatie en lieve gastvrije verzorging door Corrie en Freek van de Eikenhof.”
Marja uit Egmond aan Zee   augustus 2020

“Inspirerende docent.
Bart is heel punctueel, gedreven en goed voorbereid.
Er is veel ruimte rondom de Eikenhof.
Dit zorgt voor vrijheid en rust.
Goede verzorging.”
Marris uit Bosschenhoofd  augustus 2020

“Gedegen schildercursus.
Verrassende inzichten.
Bij eventuele blokkades wordt je goed verder geholpen.”
Coby uit Eemnes   augustus 2020

“Voor de tweede keer een heerlijke inspirerende schilderweek beleefd met de altijd goed geïnformeerde, leerzame en deskundige begeleiding van Bart.
De ambiance en de verzorging door Corrie en Freek van de Eikenhof dragen bij aan het slagen van een dergelijke week.
Top allemaal.
Bedankt weer!”
Ron uit Lemmer   juli 2020

“Voor de vierde keer deelgenomen aan een schilderweek met Barteljee op de Eikenhof te Dordrecht.
Dat zegt genoeg.”
Cootje uit Gouda  juli 2020

“Bedankt voor alle uitdagende, waardevolle en mooie introducties over de schilders.
Het gaf mij handvatten om weer te gaan schilderen.
Het heeft me goed gedaan.”
Gerda uit Delft   juli 2020

“Het kijken naar het werk van beroemde schilders is heel inspirerend.
Het toepassen van de schilderstijlen van deze meesters in je eigen werk zonder het verlies van je eigen stijl geeft veel voldoening.
Bart is als docent heel plezierig.
De organisatie is prima en de locatie en het eten leveren bij elkaar een heerlijke vakantieweek op.”
Anita uit Bussem   juli 2020

“Ik vind de schildercursus heel leuk en interessant.
Vooral de bespreking aan het begin van de dag van de vier te behandelen schilders hebben me enorm geïnspireerd en gestimuleerd.
Bart geeft goede adviezen en komt vaak langs om adviezen te geven en om met je van gedachten te wisselen.
Bedankt.”
José  uit Leusden    juli 2020

“Een dynamische schilderweek waarbij ik veel geleerd heb over diverse schildertechnieken en het kijken naar kunst.
Het thema “exppressionisme” was verrassend en leerzaam.
Heerlijk om eens lekker los te gaan.
Bart geeft geweldige begeleiding, maar laat je helemaal vrij om je eigen kunst te maken.
Topweek met top collega schilders waar ik ook veel van geleerd heb.”
Karin uit Luxwoude  juli 2020

“Bart is een echte leraar die je adviezen geeft waardoor je schilderij beter, interessanter en gelaagder wordt.
Daarbij maakt het niet uit of je beginner bent zoals ik of ver gevorderd.
Bart neemt ieders werk serieus.”
Loes uit Ravenswaaij   juli 2020

“Een gezellige leerzame week.
Genoeg tijd om te schilderen en voldoende tijd om je te ontspannen.
Het weer was niet optimaal, maar overal zijn mooie overdekte plekjes om steeds weer verrassende stukjes tuin te ontdekken.
De verzorging was prima en heel hartelijk.”
Marieke  uit Zwijndrecht  juli 2020

“Deze week, gebaseerd op expressionistische schilders was ook heel geschikt voor een starter, zoals ik.
Bart is een positieve en inhoudelijk sterke docent, die op elk schilderniveau op maat kan adviseren en in het collectief voor allen interessante informatie geeft.
De locatie met de goede verzorging op de Eikenhof maakt er een vakantie van!
Ik kom graag weer een keer.”
Cilian uit Amsterdam     juli 2020

“We hebben een gezellige week gehad met leuke mensen, interessante schilders en fijne tips.
Bart geeft op een heel prettige en positieve manier feedback.”
Hannie uit Rosmalen   juli 2020

“Kan ik me 5 dagen vermaken met potlood, houtskool, verf en kwast?
Dat lukt me zeker bij Barteljee in Dordrecht.”
Anita uit Alkmaar   juli 2020

“Je wordt uit je “schilder-comfort-zone” gehaald.
Nieuwe opdrachten geven een nieuwe dimensie aan dat wat je misschien toch kan.
Heel leuk!”
Jet uit Naarden     juli 2020

“Top week om lekker “uit je hoofd” te komen.
Bart is enthousiast, heeft veel humor en geeft goede aanwijzingen om je verder te brengen.
Een fijne week met veel experimenten waarbij je uit je comfortzone wordt gehaald, waardoor je veel nieuwe ontdekkingen doet.
De introducties aan het begin van de dag over kunststromingen en kunstenaars zijn heel interessant.”
Hetty uit Arnhem   juli 2020

“Ik heb een super week gehad.
Was benieuwd hoe Bart les en advies gaf.
De begeleiding door Bart is stimulerend en opbouwend.
Verder is hij ook gezellig en staat open voor feedback.
Zijn programma is de leidraad maar we konden ook ideeën inbrengen.
Het was een intensieve, leerzame en vooral gezellige en sfeervolle week.
Dank, dank , dank!”
Hannie uit Hoek van Holland  juli 2020

“Fantastische schilderweek.
Ik heb genoten van de gezellige en inspirerende locatie.
De aanwijzingen tips en lessen waren zeer verrijkend.
Daardoor heb ik veel geleerd.
Bart heeft een vriendelijke stijl van begeleiden.
Hij creeërt ruimte, zodat je eigenheid centraal staat.
Bart is een goede verteller en inspireert je .
Dus, tot ziens en bedankt.”
Ron uit Lemmer  augustus 2019

“Dit was een heel fijne week.
Alles was goed voorbereid.
Ik heb veel tips ontvangen.
De sfeer in de groep was prima, evenals de omgeving.”
Truus uit Gouda   augustus 2019

“Bedankt voor de zeer inspirerende week en voor de respectvolle manier van lesgeven.”
Diane uit Dordrecht  augustus 2019

“Dit jaar heb ik meegedaan aan de schilderweek bij Barteljee.
Het is mij heel goed bevallen omdat Bart ervoor zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt.
Aan het begin van iedere dag geeft hij uitleg over de schilder van die dag.
Hij leert je goed te kijken, geeft goede uitleg, leert je nieuwe technieken en zorgt voor een fijne interactie binnen de groep.
Bart is steeds op zoek naar nieuwe ideeën die hij kan toepassen in zijn schilderweken.
Ik heb veel geleerd en genoten en kan het iedereen aanbevelen.”
Karien uit Oosterhout  augustus 2019

“Elke dag hele dagen schilderen met een all-in accomodatie geeft een boost.
Aan het einde van de schilderweek heb je inzicht in wat je wel/niet aanspreekt.”
Anne uit Zoetermeer  augustus 2019

“Wat een heerlijke week.
De gastvrijheid op de Eikenhof.
De leuke en uitdagende opdrachten.
De goede uitleg en fantastische begeleiding door Bart.
Veel geleerd, mooie dingen gedaan en met veel inspiratie weer naar huis.”
Arnold uit Amersfoort  juli 2019

“Het was een fantastische week, waarin we veel doorgeschilderd en veel geleerd hebben onder de bezielende leiding van Bart.
Super!”
Anita uit Barendrecht  juli 2019

“Ik vond de structuur prettig, één schilder ter inspiratie per dag.
De tips die steeds terugkwamen en die we ook op papier kregen vond ik bijzonder waardevol.
De ruimte om ook helemaal je eigen ding te doen vond ik heel aangenaam.”
Carin uit Zeist  juli 2019

“Een heerlijke week met verrassingen.
Goede begeleiding van Bart.
Bart heeft veel kennis en heeft aandacht voor je individuele schilderstijl.
Ambiance weelderig en groen.
Maaltijden heerlijk en aantrekkelijk.”
Elze uit Delfgauw  juli 2019

“Bart is een expert in zijn werkveld.
Hij deelt zijn schilder ervaring met de deelnemende schilders en heeft oprechte interesse in de persoonlijke schilderstijlen van de deelnemers.
Hij speelt goed in op de diversiteit binnen de groep.
Alles is tip top geregeld.
Fantastisch!”
Melissa uit Voorschoten  juli 2019

“Veel gezien, veel geleerd.
Ontspannen sfeer.
Mooie locatie.”
Marion uit Best  juli 2019

“De schildervakantie op de Eikenhof te Dordrecht is me heel goed bevallen.
Bart loopt steeds rond om adviezen te geven.
De impressionistische manier van schilderen is me gelukt.”
Marieke uit Zwijndrecht  juli 2019

“Ik heb wederom een schilderweek gevolgd, waarbij het voor mij een grote waarde heeft om met elkaar en een vakbekwaam docent een inspirerende week te beleven.
Het voegt echt iets toe om dit non-stop te doen, je leert weer beter te kijken.
Tot volgende keer!”
Corry uit Tilburg  juni 2019 ( Corry nam in 2014 eerder deel aan de schilderweek met Barteljee in Frankrijk )

“Bart is een inspirator voor alle niveau’s.
Hij weet de juiste feedback te geven en brengt dit ten alle tijden positief.
Er is veel ruimte voor eigen inbreng.”
Caroline uit Elburg  juni 2019  ( Caroline nam in 2015 eerder deel aan de schilderweek met Barteljee in Frankrijk )

“Een fantastisch leuke schilderweek.
Je leert veel van Bart en ook van elkaar.
De omgeving is vol verrassende hoekjes en spullen die uitnodigen om te gaan schilderen.”
Ria uit Rotterdam juni 2019

“Een toffe week waar duidelijk iedereen blij was.
Veel geleerd.”
Ro uit Dordrecht juni 2019

“Het was opnieuw een fantastische week.
Geïnspireerd ga ik weer naar huis.”
Petra uit Hazerswoude  juni 2019 ( Petra nam in 2017 eerder deel aan de schilderweek in Frankrijk )

“Bart zorgt voor structuur.
Hij is geduldig en zorgt voor zelfvertrouwen.
Hierdoor kan je presteren.
Ik vond het geweldig.”
Iny uit Delft  juli 2018

“Heerlijke schilderweek gehad.
Alles zat mee, prachtig weer, heel mooie locatie en een lieve gastvrouw en gastheer.
Ik heb veel geleerd.
Het was super georganiseerd.
Het was mijn eerste kennismaking met schilderen en ik ga er zeker mee door.”
Jolanda uit Naaldwijk  juli 2018

“Enkele dagen les krijgen van Bart is een aanrader.
Goede begeleiding met veel tips.
Bart heeft veel kennis over kunst, hij weet je te stimuleren en verder te kijken dan je neus lang is.
Het waren fijne dagen.
Bedankt Bart. ”
Erica  uit Den Haag  juli 2018

“Een heerlijke week samen schilderen met gelijkgestemden op een mooie plek met goede verzorging.
Wat wil je nog meer?”
Johanneke  uit Dordrecht  juli 2018

“Het was een heerlijke week.
Het weer zat mee, waardoor we de hele week buiten konden schilderen, wat voor mij nieuw was.
Hartelijk bedankt voor de vele tips.”
Elly uit den Haag  juli 2018

“Prima cursus!
Leerzaam en gezellig.”
Jacqueline van der Vet uit Nootdorp  juli 2018

“Ik heb opnieuw een fijne week gehad in Dordrecht na mijn deelname in 2017.
De verzorging en de maaltijden zijn geweldig.
De groep was binnen één dag weer een echte groep.
Voor herhaling vatbaar!”
Petra  uit Berkel en Rodenrijs  juli 2018

“Super zomerschildervakantieweek gehad.
Een eerste kennismaking in deze vorm en zeker niet de laatste keer.”
Hanneke  uit Wierden  juli 2018

“Goede lessen, prima communicatie en een mooie omgeving met mooie natuur.
Leuke plekjes in overvloed om te schilderen, bomen, bloemen en landschappen.”
Truus   juli 2018

“Bart laat je vrij en geeft je tegelijkertijd houvast om iets nieuws uit te proberen.
De inleiding in de ochtend met de beamer en de verhalen over diverse kunstenaars zijn inspirerend en dagen je uit.”
Ank  juli 2018

“De schilderlessen zijn heel inspirerend en leerzaam.
Goede begeleiding en juiste tips.
Het eerste halfuur een intro met beamer was top.
Uitermate lekker gegeten.
Een utopische plek in de Randstad.”
Edith  uit Voorschoten  juli 2018

“Ik heb een fantastische schilderweek gehad op een prachtige landelijke locatie die buitenlands aandoet, maar toch vlakbij de stad Dordrecht ligt.
Met input van Bart en door de dynamiek van de groep heeft het intensieve schilderen mij goed gedaan.”
Lisette  uit Dordrecht  juli 2018

“Mooi afwisselend programma met persoonlijke aandacht en vooral positieve, concrete feedback.
De introducties van diverse kunstenaars is boeiend.
Bart geeft concrete tips om mee aan de slag te gaan.”
Alien uit Bennekom  juli 2018

“Tijdens de schilderweek op de Eikenhof onder leiding van Bart heel veel gemaakt, heel veel geleerd, verrassende technieken uitgeprobeerd en met een voldaan gevoel naar huis gegaan.
Met een hoofd vol met nieuwe ideeën kan ik ook zonder Barts bezielende verhalen verder.
Tot een volgende zomer.”
Marjon  uit Amersfoort   juli 2018

“Ik heb een heerlijke week gehad, hard gewerkt en toch een vakantiegevoel gehad, ondanks dat ik niet gelogeerd heb op de Eikenhof.
Met de andere deelnemers toch een eenheid ervaren, voelde me er beslist niet buiten staan.
Heerlijk om met een groep een week samen te schilderen, te eten, te praten en elkaar te adviseren waar nodig.
Voor herhaling vatbaar.”
Annie  uit Dordrecht  juli 2018

“Leren, stimuleren, waarderen en motiveren, dat is wat deze week me heeft gebracht.
Nieuwe technieken, kennis over het impressionisme, toepassen en herkennen van basisprincipes.
Bart laat je geloven in eigen kunnen en helpt je verder om met plezier te schilderen.
Een waardevol element in het leren kijken, begrijpen en waarderen van het werk van mede cursisten.
Op een relaxte manier heerlijk een weekje ondergedompeld worden in verf, kwasten en schilderijen om vervolgens zelf weer gemotiveerd te zijn om verder te gaan.
Kortom super!”
Annelies  uit Zeewolde  juli 2018

“De schilderweek was buitengewoon prettig door goede opdrachten en goede begeleiding.
Heel veel geleerd.
Verzorging en slapen op de Eikenhof heerlijk en relaxed.
Aanrader en ik kom zeker nog eens terug.”
Marjolein uit Elst  juli 2018

“Geweldige schilderweek met Barteljee op de Eikenhof te Dordrecht.
Je hoeft niet naar Frankrijk.
Dordrecht, daar gebeurt ‘t.
Heel veel geleerd, goede lessen in super relaxte sfeer.
Vriendelijke gastvrouw en gastheer en een geweldige kok.”
Tineke uit Zeewolde  juli 2018

“Heerlijk om dichtbij huis er even helemaal tussenuit te zijn voor een echte schildervakantie.”
Marianne uit Papendrecht  juli 2018

“Topweek met in een heel gezellige en huiselijke omgeving.
Veel geleerd.”
Francien  uit Elst  juli 2018

“Prima cursus voor schilders met ervaring, die op zoek is naar verdieping.”
May  uit Rhoon   juli 2018

“Een zeer succesvolle week.
Heel veel geleerd, goede tips ontvangen en een leuke groep deelnemers.
De locatie “De Eikenhof”is zeer mooi gelegen. De tuin geeft heel veel inspiratie en elk hoekje is op doek vastgelegd.
De verzorging van de inwendige mens was perfect.”
Augustus 2017

“Een unieke en bijzondere manier om in eigen stad bezig te zijn met creatieve ontwikkeling.
Waarom 800 km rijden als het ook in eigen land kan op een prachtige locatie met perfecte verzorging.”
Jolanda  uit Dordrecht  augustus 2017

“Een inspirerende en uitstekend verzorgde schilderweek.”
Petra  uit Berkel en Rodenrijs  augustus 2017

“Ik heb heel erg genoten van deze week, de omgang met de andere deelnemers, het heerlijke eten en de warmte van de eigenaren van de Eikenhof.”
Trudie   uit Dordrecht  augustus 2017

“Genoten van de schilderweek.
Leuke groep, en enorm geïnspireerd door een voor mij nieuwe techniek die ik zeker in combinatie met andere technieken ga toepassen.”
Cootje uit  Gouda  augustus 2017