Reviews schildervakantie

Reviews met betrekking tot de schildervakantie/schilderweek in Dordrecht en Frankrijk die Barteljee de afgelopen 10 jaren heeft georganiseerd.

In 2020 organiseert Barteljee 5 schilderweken op de Eikenhof.

Je kunt je al inschrijven via het inschrijfformulier aan de rechterzijde van deze page.

Schilderweken in 2020

Schilderweek 1/ Schildervakantie 1
van zondag 3 mei 2020 tot vrijdag 8 mei 2020 ( week 19 )

Schilderweek 2/ Schildervakantie 2
van zondag 31 mei 2020 tot vrijdag 5 juni 2020 ( week 23 )

Schilderweek 3/ Schildervakantie 3
van zondag 12 juli 2020 tot vrijdag 17 juli 2020  ( week 29 )

Schilderweek 4/ Schildervakantie 4
van zondag 16 augustus 2020 tot vrijdag 21 augustus ( week 34 )

Schilderweek 5/ Schildervakantie 5
van zondag 23 augustus 2020 tot vrijdag 28 augustus 2020 ( week 35 )

Reviews:

“Fantastische schilderweek.
Ik heb genoten van de gezellige en inspirerende locatie.
De aanwijzingen tips en lessen waren zeer verrijkend.
Daardoor heb ik veel geleerd.
Bart heeft een vriendelijke stijl van begeleiden.
Hij creeërt ruimte, zodat je eigenheid centraal staat.
Bart is een goede verteller en inspireert je .
Dus, tot ziens en bedankt.”
Ron uit Lemmer  augustus 2019

“Dit was een heel fijne week.
Alles was goed voorbereid.
Ik heb veel tips ontvangen.
De sfeer in de groep was prima, evenals de omgeving.”
Truus uit Gouda   augustus 2019

“Bedankt voor de zeer inspirerende week en voor de respectvolle manier van lesgeven.”
Diane uit Dordrecht  augustus 2019

“Dit jaar heb ik meegedaan aan de schilderweek bij Barteljee.
Het is mij heel goed bevallen omdat Bart ervoor zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt.
Aan het begin van iedere dag geeft hij uitleg over de schilder van die dag.
Hij leert je goed te kijken, geeft goede uitleg, leert je nieuwe technieken en zorgt voor een fijne interactie binnen de groep.
Bart is steeds op zoek naar nieuwe ideeën die hij kan toepassen in zijn schilderweken.
Ik heb veel geleerd en genoten en kan het iedereen aanbevelen.”
Karien uit Oosterhout  augustus 2019

“Elke dag hele dagen schilderen met een all-in accomodatie geeft een boost.
Aan het einde van de schilderweek heb je inzicht in wat je wel.niet aanspreekt.”
Anne uit Zoetermeer  augustus 2019

“Wat een heerlijke week.
De gastvrijheid op de Eikenhof.
De leuke en uitdagende opdrachten.
De goede uitleg en fantastische begeleiding door Bart.
Veel geleerd, mooie dingen gedaan en met veel inspiratie weer naar huis.”
Arnold uit Amersfoort  juli 2019

“Het was een fantastische week, waarin we veel doorgeschilderd en veel geleerd hebben onder de bezielende leiding van Bart.
Super!”
Anita uit Barendrecht  juli 2019

“Ik vond de structuur prettig, één schilder ter inspiratie per dag.
De tips die steeds terugkwamen en die we ook op papier kregen vond ik bijzonder waardevol.
De ruimte om ook helemaal je eigen ding te doen vond ik heel aangenaam.”
Carin uit Zeist  juli 2019

“Een heerlijke week met verrassingen.
Goede begeleiding van Bart.
Bart heeft veel kennis en heeft aandacht voor je individuele schilderstijl.
Ambiance weelderig en groen.
Maaltijden heerlijk en aantrekkelijk.”
Elze uit Delfgauw  juli 2019

“Bart is een expert in zijn werkveld.
Hij deelt zijn schilder ervaring met de deelnemende schilders en heeft oprechte interesse in de persoonlijke schilderstijlen van de deelnemers.
Hij speelt goed in op de diversiteit binnen de groep.
Alles is tip top geregeld.
Fantastisch!”
Melissa uit Voorschoten  juli 2019

“Veel gezien, veel geleerd.
Ontspannen sfeer.
Mooie locatie.”
Marion uit Best  juli 2019

“De schildervakantie op de Eikenhof te Dordrecht is me heel goed bevallen.
Bart loopt steeds rond om adviezen te geven.
De impressionistische manier van schilderen is me gelukt.”
Marieke uit Zwijndrecht  juli 2019

“Ik heb wederom een schilderweek gevolgd, waarbij het voor mij een grote waarde heeft om met elkaar en een vakbekwaam docent een inspirerende week te beleven.
Het voegt echt iets toe om dit non-stop te doen, je leert weer beter te kijken.
Tot volgende keer!
Corry uit Tilburg  juni 2019 ( Corry nam in 2014 eerder deel aan de schilderweek met Barteljee in Frankrijk )

“Bart is een inspirator voor alle niveau’s.
Hij weet de juiste feedback te geven en brengt dit ten alle tijden positief.
Er is veel ruimte voor eigen inbreng.”
Caroline uit Elburg  juni 2019  ( Caroline nam in 2015 eerder deel aan de schilderweek met Barteljee in Frankrijk )

“Een fantastisch leuke schilderweek.
Je leert veel van Bart en ook van elkaar.
De omgeving is vol verrassende hoekjes en spullen die uitnodigen om te gaan schilderen.”
Ria uit Rotterdam juni 2019

“Een toffe week waar duidelijk iedereen blij was.
Veel geleerd.”
Ro uit Dordrecht juni 2019

“Het was opnieuw een fantastische week.
Geïnspireerd ga ik weer naar huis.”
Petra uit Hazerswoude  juni 2019 ( Petra nam in 2017 eerder deel aan de schilderweek in Frankrijk )

“Bart zorgt voor structuur.
Hij is geduldig en zorgt voor zelfvertrouwen.
Hierdoor kan je presteren.
Ik vond het geweldig.”
Iny uit Delft  juli 2018

“Heerlijke schilderweek gehad.
Alles zat mee, prachtig weer, heel mooie locatie en een lieve gastvrouw en gastheer.
Ik heb veel geleerd.
Het was super georganiseerd.
Het was mijn eerste kennismaking met schilderen en ik ga er zeker mee door.”
Jolanda uit Naaldwijk  juli 2018

“Enkele dagen les krijgen van Bart is een aanrader.
Goede begeleiding met veel tips.
Bart heeft veel kennis over kunst, hij weet je te stimuleren en verder te kijken dan je neus lang is.
Het waren fijne dagen.
Bedankt Bart. ”
Erica  uit Den Haag  juli 2018

“Een heerlijke week samen schilderen met gelijkgestemden op een mooie plek met goede verzorging.
Wat wil je nog meer?”
Johanneke  uit Dordrecht  juli 2018

“Het was een heerlijke week.
Het weer zat mee, waardoor we de hele week buiten konden schilderen, wat voor mij nieuw was.
Hartelijk bedankt voor de vele tips.”
Elly uit den Haag  juli 2018

“Prima cursus!
Leerzaam en gezellig.”
Jacqueline van der Vet uit Nootdorp  juli 2018

“Ik heb opnieuw een fijne week gehad in Dordrecht na mijn deelname in 2017.
De verzorging en de maaltijden zijn geweldig.
De groep was binnen één dag weer een echte groep.
Voor herhaling vatbaar!”
Petra  uit Berkel en Rodenrijs  juli 2018

“Super zomerschildervakantieweek gehad.
Een eerste kennismaking in deze vorm en zeker niet de laatste keer.”
Hanneke  uit Wierden  juli 2018

“Goede lessen, prima communicatie en een mooie omgeving met mooie natuur.
Leuke plekjes in overvloed om te schilderen, bomen, bloemen en landschappen.”
Truus   juli 2018

“Bart laat je vrij en geeft je tegelijkertijd houvast om iets nieuws uit te proberen.
De inleiding in de ochtend met de beamer en de verhalen over diverse kunstenaars zijn inspirerend en dagen je uit.”
Ank  juli 2018

“De schilderlessen zijn heel inspirerend en leerzaam.
Goede begeleiding en juiste tips.
Het eerste halfuur een intro met beamer was top.
Uitermate lekker gegeten.
Een utopische plek in de Randstad.”
Edith  uit Voorschoten  juli 2018

“Ik heb een fantastische schilderweek gehad op een prachtige landelijke locatie die buitenlands aandoet, maar toch vlakbij de stad Dordrecht ligt.
Met input van Bart en door de dynamiek van de groep heeft het intensieve schilderen mij goed gedaan.”
Lisette  uit Dordrecht  juli 2018

“Mooi afwisselend programma met persoonlijke aandacht en vooral positieve, concrete feedback.
De introducties van diverse kunstenaars is boeiend.
Bart geeft concrete tips om mee aan de slag te gaan.”
Alien uit Bennekom  juli 2018

“Tijdens de schilderweek op de Eikenhof onder leiding van Bart heel veel gemaakt, heel veel geleerd, verrassende technieken uitgeprobeerd en met een voldaan gevoel naar huis gegaan.
Met een hoofd vol met nieuwe ideeën kan ik ook zonder Barts bezielende verhalen verder.
Tot een volgende zomer.”
Marjon  uit Amersfoort   juli 2018

“Ik heb een heerlijke week gehad, hard gewerkt en toch een vakantiegevoel gehad, ondanks dat ik niet gelogeerd heb op de Eikenhof.
Met de andere deelnemers toch een eenheid ervaren, voelde me er beslist niet buiten staan.
Heerlijk om met een groep een week samen te schilderen, te eten, te praten en elkaar te adviseren waar nodig.
Voor herhaling vatbaar.”
Annie  uit Dordrecht  juli 2018

“Leren, stimuleren, waarderen en motiveren, dat is wat deze week me heeft gebracht.
Nieuwe technieken, kennis over het impressionisme, toepassen en herkennen van basisprincipes.
Bart laat je geloven in eigen kunnen en helpt je verder om met plezier te schilderen.
Een waardevol element in het leren kijken, begrijpen en waarderen van het werk van mede cursisten.
Op een relaxte manier heerlijk een weekje ondergedompeld worden in verf, kwasten en schilderijen om vervolgens zelf weer gemotiveerd te zijn om verder te gaan.
Kortom super!”
Annelies  uit Zeewolde  juli 2018

“De schilderweek was buitengewoon prettig door goede opdrachten en goede begeleiding.
Heel veel geleerd.
Verzorging en slapen op de Eikenhof heerlijk en relaxed.
Aanrader en ik kom zeker nog eens terug.”
Marjolein uit Elst  juli 2018

“Geweldige schilderweek met Barteljee op de Eikenhof te Dordrecht.
Je hoeft niet naar Frankrijk.
Dordrecht, daar gebeurt ‘t.
Heel veel geleerd, goede lessen in super relaxte sfeer.
Vriendelijke gastvrouw en gastheer en een geweldige kok.”
Tineke uit Zeewolde  juli 2018

“Heerlijk om dichtbij huis er even helemaal tussenuit te zijn voor een echte schildervakantie.”
Marianne uit Papendrecht  juli 2018

“Topweek met in een heel gezellige en huiselijke omgeving.
Veel geleerd.”
Francien  uit Elst  juli 2018

“Prima cursus voor schilders met ervaring, die op zoek is naar verdieping.”
May  uit Rhoon   juli 2018

“Een zeer succesvolle week.
Heel veel geleerd, goede tips ontvangen en een leuke groep deelnemers.
De locatie “De Eikenhof”is zeer mooi gelegen. De tuin geeft heel veel inspiratie en elk hoekje is op doek vastgelegd.
De verzorging van de inwendige mens was perfect.”
Augustus 2017

“Een unieke en bijzondere manier om in eigen stad bezig te zijn met creatieve ontwikkeling.
Waarom 800 km rijden als het ook in eigen land kan op een prachtige locatie met perfecte verzorging.”
Jolanda  uit Dordrecht  augustus 2017

“Een inspirerende en uitstekend verzorgde schilderweek.”
Petra  uit Berkel en Rodenrijs  augustus 2017

“Ik heb heel erg genoten van deze week, de omgang met de andere deelnemers, het heerlijke eten en de warmte van de eigenaren van de Eikenhof.”
Trudie   uit Dordrecht  augustus 2017

“Dit is een echte schilderweek met besprekingen en ook nog een avondprogramma met adviezen en hulp tijdens het schilderen.”
May   uit Rhoon  augustus 2017

“De zomerweek in Dordrecht was voor mij een onderdompeling in mogelijkheden in de schilderkunst.
Qua techniek en stijlen en qua gebruik van materialen.
Lekker hard werken in de buitenlucht en precies de juiste aanwijzingen om de “finishing touch” toe te kunnen passen.
De films tijdens het avondprogramma zijn een verrijking en blikverruimend.
Een heerlijke ontspannende en inspirerende schilderweek.”
augustus 2017

“Genoten van de schilderweek.
Leuke groep, en enorm geïnspireerd door een voor mij nieuwe techniek die ik zeker in combinatie met andere technieken ga toepassen.”
Cootje uit  Gouda  augustus 2017

“Bart van harte bedankt voor de Geweldige week.
Het was leerzaam / gezellig /ontspannen steeds een goede sfeer en geweldig eten dankzij Ton en Elly !
Echt zo gastvrij , kortom een week om niet te vergeten !”
Ida uit  Hazerswoude  juni 2017

“Bart bedankt!
Wat een leuke en ontspannen manier om meer kennis op te doen van schilderen.
De goede zorgen van Elly en Ton, de gezellige groep en niet te vergeten een super docent.”
Kees uit Zwijndrecht    juni 2017.

“Het was een geweldige week, ik zit echt vol met ideeën en inspiratie.
Ik heb de week zeer positief ervaren mede dankzij de geweldige gastvrijheid en het heerlijke eten van Ton en Elly.
Ik vind je een hele prettige leraar, de uitleg was goed.
De lessen waren goed gevarieerd en ik heb veel geleerd over andere kunstenaars.”
Petra uit   Hazerswoude  juni 2017

“Net terug van een geweldige schildersweek!
Het was zowel intensief als ontspannend.
Geweldig ook om, via films, kunstenaars aan het werk te zien en te horen wat hen drijft.
De groepsdynamiek en de gastvrije accommodatie met heerlijk eten en een wijnproeverij waren de kers op de taart!”
Anita uit  Haastrecht   juni 2017

“Na een halve dag op mijn dagelijkse werkplek heb ik al weer heimwee naar de supergezellige en lekkere schilderweek.“Ik heb een heerlijke week gehad en vond dat wij het zeer getroffen hebben met de groep in zijn geheel.
Ook de locatie was erg leuk en de verzorging door Ton en Elly was top, lekker en afwisselend gegeten en zij waren erg hulpvaardig!”
Jolanda uit Villars sur Ollon  Zwitserland     mei 2016

Wat een fantastisch oord, met lieve mensen, mooie landschappen en leuke dorpjes.
Het huis, de tuin, het kasteel, het eten, nog meer eten met even veel wijnen; het liet echt niks te wensen over.
Dank je wel Bart voor je inspirerende en stimulerende leermeesterschap en voor je warme en gezellige persoonlijkheid.”
Anneloor uit  Amstelveen  mei 2016

“Het was echt fantastisch!
Deze schilderweek blijft nog lang in mijn herinnering hangen”.
Bram uit Dordrecht mei 2015

“Ik ben nog aan het afkicken van de schilderweek in La Sauvagère.
Ik vond het een geweldige positieve ervaring met een leuke groep en ik vind je een uitstekende en inspirerende docent”.
Peter uit Woerden mei 2015

“Ik heb deze week als heel fijn ervaren.
Heerlijk ontspannen en tegelijk uitdagende opdrachten om aan te werken.
Never a dull moment.
Met de uitstekende begeleiding van Bart en de voortreffelijke gastvrijheid van La Sauvagère was dit een week waar ik nog vaak aan zal terugdenken”.
Hans uit Gouda mei 2015

“Het was een hele bijzondere week in la Sauvagère…zeker voor mij.
Je hebt het beste uit de cursisten gehaald en hen allen inspiratie meegegeven.
Voor jou heel veel bemoedigingen, inspiratie en succes.
Zeker tot ziens”.
Henny uit Krimpen aan de Ijssel mei 2015

“Wat was het een geweldige week in Frankrijk!
Fijne groep, prachtige omgeving, culinaire hoogstandjes en last but not least, een inspirerende leraar.
Veel gelachen en veel geleerd.
Kortom, een super gezellige verwenweek!
Heel veel dank daarvoor Bart”.
Margo uit Wageningen mei 2015

“Een super schildervakantie dankzij de inspirerende lessen van Bart en films over impressionistische schilderkunst.
Vol overgave heb ik heerlijk geschilderd en geëxperimenteerd met penseel, paletmes en jawel, een raamwisser!
De gastvrijheid in de Hoeve kent geen grenzen.
Betere begeleiding kun je je niet wensen!
Complimenten voor allemaal”.
Caroline uit  Elburg mei 2015

“We hebben het zo ontzettend fijn gevonden tijdens de schilderweek in Frankrijk!!
Ik wil bij leven en welzijn volgend jaar weer.
Bart, nogmaals dank voor je fijne lessen.
Wil en Ad Baan uit Zwijndrecht juni 2014

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Frankrijk en daar heb jij veel aan bijgedragen Bart”.
Roeland uit Wijk bij Duurstede  juni 2014

“Bedankt voor de mooie week. Ik heb ervan genoten. Het was echt helemaal af:.
Monique  juni 2014

“Ik vond het een heerlijke week!
Jij bedankt voor de organisatie, de schildertips en de gezelligheid”.
Arianne uit Zwijndrecht juni 2014

“Nadat ik de schildervakantie in Frankrijk had afgesloten, was er maar éen gedachte, “waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”
Ik vind het leuk om jou te vertellen, dat er bij mij een lichtje is gaan branden richting impressionisten.
Ben lekker bezig, op de momenten die dat toelaten ( ik heb een drukke baan). Maar ik vind het heel prettig om te vertellen dat ik mij weer in balans vind, als ik lekker buiten of binnen mijn fotografische momenten omzet in een inpressionistische stijl. Ik vind het echt heeerlijk om er mee bezig te zijn, op een terrein dat ik nog niet eerder aan het verkennen was.
Dank dus!”
Corry uit Tilburg  juni 2014

” Ik heb enorm genoten van deze schilderweek. Dankzij de goede adviezen van Bart heb ik weer veel bijgeleerd en ook inspiratie opgedaan. De verzorging door Elly en Ton was ronduit fantastisch. Bovendien werkte het weet mee en hadden we een leuke, gezellige groep. Zeker voor herhaling vatbaar”.
Elly augustus 2013

“Ik kijk met veel plezier op de schilderweek terug. De groep vond ik ook heel leuk.
Ik kan weer even verder met wat ik geleerd heb.
Het is wel even wennen,  nu ik weer thuis ben, om zelf mijn maaltijden te verzorgen .
Bovendien kan ik best aardig koken maar niet zoals Elly. Bedankt voor alles”.
Elly H augustus 2013

“Het was een geweldige week, met geweldige mensen, heerlijk eten en last but not least een super cursus.
Ik heb veel geleerd, dus genoeg stof om mee verder te gaan. Dank voor al je goede raad”.
Francien  augustus 2013

“Ik heb enorm van de week genoten. De week is fantastisch georganiseerd, goede voorbereiding, begeleiding en interessante avondvullende films.Geweldig ook, zoals je de hele week positief aanwezig was”.
Nelleke  augustus 2013

” Een super leuke en leerzame week. Hartelijk bedankt !
Lizbeth : mei 2013

” Bart, bedankt voor je positieve commentaren en inspirerende kijk op Kunst”.
Anja uit Papendrecht: mei 2013

“Dank voor een geweldig inspirerende week, in een fantastische context verder buiten bestaande kaders kunnen komen.
Op naar de volgende uitdaging.
Gerard  mei 2013

” Heel erg bedankt voor de goede adviezen. Het was een heerlijke en gezellige week”!
Nénette  : mei 2013

” Wij hebben een leerzame, gezellige en vooral lekkere week gehad op La Sauvagère.”
Jet en Niek uit Limburg: mei 2012

” We hebben genoten van een leerzame, gezellige en culinaire verwenweek. Voor herhaling vatbaar””.
Anke en Jetske uit Dordrecht mei 2012

” We hebben het heel goed gehad samen. Ik heb intens geschilderd en voel me dan ook helemaal uitgerust”.
Eva  mei 2012

“Wederom was het een superweek, leuke onderwerpen en een super accommodatie”.
Henk uit Dordrecht  augustus 2011

” Mijn dank en complimenten hoe je mij geholpen hebt de vaste beelden en patronen los te laten en met een aantal verrassende doeken huiswaarts te keren.”
Jan Gerard   augustus 2011

“Geweldig leuke schilderweek, ontzettend mooie schilderijen gemaakt, veel gezelligheid en echt heel veel gelachen”.
Martin en Gerda  augustus 2011