Reviews cursus

40  reviews van schilders van Barteljee:

“Ik wil je een heel groot compliment maken voor de manier waarop je de cursus geeft.
De opbouw, je positieve feedback, je kennis, helemaal top!”
Nikita  november 2019

“Ik heb dit jaar veel plezier beleefd aan de afgelopen cursus .
Ook weer nieuwe tips gekregen en gezien wat er allemaal mogelijk is op schilder gebied en wat ik eventueel  kan toe passen.”
Riet  schildercursus voor gevorderden  april 2019

“Ik heb veel geleerd waar ik mee vooruit kan en wil je even een compliment geven over hoe je les geeft, heel liefdevol en leerzaam.
Je woorden zijn altijd stimulerend en overwogen om de desbetreffende persoon zelfvertrouwen te geven en de kracht te vinden dat ze het kunnen en zichzelf overtreffen.”
Margreet  schildercursus voor starters  april  2019

“Ik heb veel geleerd, vooral het bespreken van elkaars werk en de presentaties aan het begin van de les hebben mij geïnspireerd.”
Astrid   schildercursus voor gevorderden  april 2019

“Inspirerend en stimulerend.
Bart geeft meerdere mogelijkheden t.a.v. het uitwerken van de opdracht aan.
Fijne lessen.”
Vera  schildercursus voor gevorderden  april 2019

“Ik heb veel geleerd deze maanden, ook veel verschillende technieken.
We leren ook veel van elkaar.”
Edith  schildercursus voor gevorderden  april 2019

“Ik vind het heerlijk om naar schilderles te gaan en met andere cursuisten te praten en te kijken naar de schilderijen die gemaakt zijn.
De lessen zijn gezellig en leerzaam.
Ik blijf het zeker doen.”
Rian  schildercursus voor gevorderden  april 2019

“Er is een wereld voor me open gegaan en ik heb een heerlijk ontspannende hobby ontdekt.”
Marion schildercursus voor starters  december 2018

“Ik heb het reuze naar mijn zin gehad tijdens de cursus, bedankt daarvoor en natuurlijk voor alles wat je ons geleerd hebt.”
Edith v. S. schildercursus voor starters  december 2018

“De lessen zijn een verrijking in mijn leven.
Ik wilde dit al vanaf mijn jeugd, maar had zo’n druk leven.
Dankzij de uurtjes in het atelier geniet ik nog meer van mijn vrije tijd.’
Diny schildercursus voor starters  december 2018

“De afgelopen serie lessen vond ik mooi qua afwisseling.
Diverse stijlen en technieken kwamen voorbij.
Ik vind het vooral leerzaam dat je technieken belicht aan de hand van voorbeelden, zoals schaduwwerking, lichtinval en de opzet van een schilderij.”
Leontine  schildercursus voor gevorderden  april 2018

“Inspirerende lessen, goede uitleg, leuke onderwerpen, positieve bespreking en voldoende vrijheid om eigen dingen te doen.”
Tineke  schildercursus voor gevorderden  april 2018

“Stimulerend, gezellig en inspirerend.”
Hans schildercursus voor gevorderden  december 2017

“Sinds dat ik de lessen bij Barteljee volg is er een wereld voor me open gegaan.
Leerzame lessen, goede uitleg en voor iedereeen toegankelijk die wil leren schilderen.”
Arina schildercursus voor gevorderden  december 2017

“Dank je wel Bart:
– Voor alle leerzame tips tijdens de bespreking.
– Voor het bedenken van de opdrachten waardoor je uit je comfortzone moet om nieuwe dingen te proberen waar je heel veel van leert.
– Voor je rustige manier van lesgeven.
Ineke de B. schildercursus voor gevorderden  december 2017

“Wat ik als prettig heb ervaren is het nabespreken van de gemaakte opdrachten, het zien van wat er gemaakt is en de technieken die daarbij zijn toegepast.
En vooral de opbouwende kritiek van Bart, altijd een positief oordeel.”
Ineke K. schildercursus voor starters  december 2017

“Interessant om werk van andere schilders van Barteljee te bekijken.
Altijd een gezellige sfeer en deskundige uitleg en hulp van Bart.”
Kees  schildercursus voor gevorderden  december 2017

“Heerlijk om uitgedaagd te worden om op eigen wijze en gebruik makend van de aangereikte techniek een thema uit te werken.
Elke keer weer spannend en verrassend dat er met veel plezier iets uit mijn handen komt.
Sjannie  schildercursus voor gevorderden  december 2017

“Veel geleerd de afgelopen maanden in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 te Zwijndrecht.
Het bespreken van de werkstukken is fijn en de wekelijks wisselende expositie aan de wanden in het atelier vind ik heel leerzaam.”
Ans  schildercursus voor starters  december 2017

“Ik heb veel geleerd, vooral het bespreken van elkaars werk en je presentaties hebben mij geïnspireerd.
Daarnaast heb ik veel gehad aan de theorie/het toepassen van oversnijdingen en kaderdoorbreking.”
Astrid  maandagavondgroep  startende schilder december 2017

“Wat een mooie schilderijen worden er weer gemaakt.
Ik hoor alleen maar bewondering voor je kennis van zaken en tomeloze inzet.
Je haalt het beste uit mensen op een professionele wijze met zichtbaar plezier.”
Jel   zaterdagmorgengroep gevorderde schilder december 2017

“Dit seizoen heb ik met veel plezier je cursus gedaan.
Ik vond het leerzaam en erg gezellig bij je.”
Hena de Witte  startende schilder december 2016

“Ik heb het prima naar mijn zin en wil me graag verder leren ontwikkelen en ga graag door met de schilderlessen in januari 2017.”
Johanneke   woensdagmorgengroep  startende schilder december 2016

“Het bevalt mij prima in de startersgroep op de donderdagmorgen, dus ik wil graag door in dezelfde groep in januari 2017.”
Lily   donderdagmorgengroep  startende schilder december 2016

“Ik wil me graag aanmelden voor de gevorderdencursus van januari 2017 op de woensdagochtend
Ik heb het tijdens de starterscursus enorm naar mijn zin en de nieuwe onderwerpen spreken me wel aan, dus ik wil graag door.”
Ineke de B.  woensdagmorgengroep  december 2016

“De lessen, zoals die nu gegeven worden, zijn grandioos:
– uitleg met een powerpoint presentatie over de nieuwe les en
– de werkstukken van afgelopen week bespreken/behandelen.
Echt geweldig.”
Ina   donderdagmorgengroep december 2016

“Bart brengt zijn enthousiasme voor het vak op een interessante, leerzame en creatieve manier over op iedereen die schildert bij Barteljee, ongeacht hoeveel ervaringen de schilders hebben.
Zonder enkele schilder ervaring ben ik bij Bart op les gegaan, waar ik veel aandacht kreeg voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor techniek en de theorieën erachter.
Tijdens de schilderlessen ontstaat een leuke band met de andere schilders en zijn we trots op elkaars werk.”
Tessa   maandagavondgroep mei 2015

“Ik volg thans de cursus “Painting like the masters” en volg een cursus niet als bezigheidstherapie of gezelschaps clubje, maar om iets bij te leren.
Ik volgde diverse cursussen bij andere aanbieders, maar voor het eerst word ik nu concreet uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en word ik “gedwongen” nieuwe dingen te leren.
Dus top.
Roel   schildercursus “Painting like the masters” mei 2015

“Een oud cursist die dacht dat ze niet zo veel kon en toch lol gekregen heeft in het aan de gang gaan met potlood, papier, verf, penseel, raamwisser, overgebleven stukjes verf en noem maar op.
Je heb het me geleerd.
Ik heb van je geleerd dat iedereen iets kan creëeren op zijn eigen wijze.
Daar wil ik je voor bedanken.”
Lineke    donderdagochtend groep  mei 2015

“Wij hebben erg genoten van je kennis en enthousiasme.”
Margriet en Wim maandagavondgroep december 2014

“Bedankt voor de leuke lessen, elke week heeft het me weer geïnspireerd”.
Marieke  woensdagmorgengroep  december 2014

“Ik leer er veel van en beleef er ook veel plezier aan.
De sfeer vind ik stimulerend.”
Jel donderdagmorgen groep december 2015

“Ik heb heel erg genoten van de afgelopen cursus en er veel opgestoken over technieken en hoe om te gaan met verf en penseel.
Je commentaar en begeleiding heb ik erg op prijs gesteld.
Ook het praten over kunst, schilders die je tegenkomt enz. was leuk.”
Ruud  maandagavond groep december 2014

Ik heb met veel plezier de lessen gevolgd en schrijf me graag weer in voor een volgende serie.
De combinatie van starters en gevorderden is een goede keuze.
Verder vind ik het bespreken van de werken leuk en leerzaam.
Ook je aandacht voor de verschillende kunstenaars en het delen van je kennis daarover werkt zeker inspirerend.
Daarbij voegt de website veel toe.
Kortom complimenten voor hoe je dit doet!
Irene de  ( schildert bij Barteljee op dinsdagavond ) december 2014

“Elke keer weer geniet ik in het atelier van Bart van de prettige, ontspannen en deskundige wijze, waarop hij mij als deelnemer uitdaagt vorm te geven aan mijn fantasie.
Bart geeft bruikbare aanwijzingen en blijft uit het oordeel, waardoor ik me als cursist vrij voel om te experimenteren met verschillende stijlen en materialen”.
Bert  (schildert bij Barteljee in de Academie Barteljee groep) januari 2014

“6 jaar lang ga ik elke week naar schilderles bij Barteljee.
Al 5 jaar lang leer ik elke week iets nieuws.
Het is een verademing om te mogen schilderen bij Barteljee”.
Agnes  (schildert bij Barteljee op de woensdagmorgen ) januari 2014

“Januari 2012 begon ik onervaren aan de schildercursus. Buiten wat schetsen had ik nog nooit iets in deze creatieve richting gedaan.
Nu na twee jaar kan ik stellen dat ik veel plezier beleef aan het schilderen.
Tijdens de lessen laat Bart je kennis maken met de diverse technieken waarbij er veel ruimte blijft voor het ontdekken van je eigen inzichten en creativiteit.
De feedback die je ontvangt tijdens de lessen is altijd inspirerend en opbouwend”.
Jan Versteeg (schildert bij Barteljee in de Academie Barteljee groep) januari 2014

Toen ik bij Barteljee begon, zo’n 3 1/2 jaar geleden, had ik in geen dertig jaar meer een potlood, laat staan een kwast aangeraakt. Maar als ik nu de tekeningen en schilderijen uit die tijd terug kijk, merk ik pas hoeveel ik in die tijd geleerd heb.
Bij Barteljee is alles mogelijk.
Je mag alles, als je er zelf maar plezier in houdt.
En ook al lukt het niet altijd, Bart zorgt dat je niet gedemotiveerd raakt en aan de gang blijft.
Ton  (schildert bij Barteljee in de Academie Barteljee groep) januari 2014

“Het is het derde seizoen dat ik de lessen bij Barteljee volg. Ik vindt de lessen leerzaam en opbouwend. Door de uiteenlopende opdrachten kom je tot werk waar je thuis niet zo snel aan zal beginnen dit kan tot verrassende resultaten leiden en tot nieuwe inzichten. Door het werk van elke cursist te bespreken leer je ook heel veel. Ook werkt dat weer inspirerend als je de mooie werken van andere ziet. Daarbij is het leuk om aandacht voor elkaars werk te hebben. En als laatste niet als minst belangrijke…de sfeer is ontspannen en goed! Ik kom heel graag”.
Evalien  (schildert bij Bartelee op dinsdagavond) december 2013

“Ik ben heel tevreden en enthousiast over de lessen.
Ik vind het allemaal heel goed georganiseerd en verzorgd, bijv. iedere week ontvang je ruimschoots op tijd via de mail de opdracht voor de komende les.
Als je een keer niet naar les kunt, is er de mogelijkheid om een les in te halen.
De manier waarop iedereen op z’n gemak wordt gesteld en je daardoor het gevoel hebt dat je eigenlijk niets fout kunt doen.
Er wordt benadrukt dat het gaat om het plezier wat je er in hebt”.
Margo  december 2012